Last news in Fakti

17 Август, 2015 17:36 3 865 7

Имотният пазар у съседите е горещ

  • имоти-
  • цени-
  • жилища-
  • гърция

Пазарът на ценни книжа в Гърция може и да е достигнал дъното, на интересът към къщи по гръцките острови достига връхната си точка през това лято. Повечето заявки идват от Европа и Източна Азия, обясняват брокери. Редица чуждестранни инвеститори разглеждат имоти на най-известните в цял свят острови - Миконос и Санторини, както и порт Хели с надеждата, че цените им рязко ще спаднат.

С 40% поевтиняха имотите в Гърция от 2007 г. досега, сочат данните на Централната банка на южната ни съседка. Преди да се стабилизира пазара през миналата година, цените на имотите в Миконос са били с 30% надолу в сравнение с периода преди началото на кризата. Пазарът леко се възстанови през 2014 . Въпреки, че търсенето нарасна, не се реализира ръст в броя на сделките.

Собствениците на имоти по островите не са склонни да отстъпват от цената, на която са обявили имота за продажба. Предпочитат да отдават къщата или апартамента си под наем, отколкото да го продадат за жълти стотинки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 далаверата свърши

    1 0 Отговор
    имотите - Здраво Нагоре
  • 2 Сикишлийски

    0 0 Отговор
    Собствениците на имоти по островите не са склонни да отстъпват от цената, на която са обявили имота за продажба. Предпочитат да отдават къщата или апартамента си под наем, отколкото да го продадат за жълти стотинки.

    *********************
    нормално , имот не се подарява !

    който купил - спечелил
    който чакахе - ще ядем дървото
  • 3 гърците на мястото им

    0 0 Отговор
    като им огладнее г.за, може да се замислят и за отстъпки
  • 4 Veselin Stanoev

    0 0 Отговор
    Гърците умеят да устояват интересите си.Който е очаквал,че след като ги е връхлетяла кризата/причинена умишлено/ ще продават за жълти стотинки своята собственост жестоко греши.Всяко нещо си има цена.
  • 5 Баце

    0 0 Отговор
    Гърция, не е България, гръцките имоти не са като българските /разбирай презастрояване в стил мутробарок/ и най-вече гърците не са като българите /Когато се е е родил гъркът и еврейна е ревал :-)/ така, че не ги мислете и не ревете на чужди гробища.
  • 6 гърците на мястото им

    1 0 Отговор
    извинявайте за грубия тон, но според мен да се превъзнасят достойнствата на гърка е малко лекомислено и бих казал глупаво. американците разгевезиха гърците с цел да ги противопоставят на бившият соц и сега, след като си изчерпаха функцията, закономерно отиват там където им е мястото. освен това не блестят с други достойнства, освен селска хитрост, пресметливост и упоритост, но те не помагат в тяхната ситуация. гърция е била и ще бъде малка аграрна държава, като бг, но с по-мързеливи хора и за жалост с по-малко емигранти от коренното население.
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    Нека купуват. След това като ги 'отцепят' с 20% данък богатство нещата коренно ще се променят.