Last news in Fakti

2 Октомври, 2015 00:19 3 062 0

По-лесно дават ипотечен кредит в Китай

  • китай-
  • жилища-
  • ипотечно кредитиране

За първи път от пет години насам Централната банка на Китай понижи процентът самофинансиране при ползване на ипотечен кредит за покупка на имот от 30% на 25%. Целта е да се стимулира търсенето на местния имотен пазар. До 6.8% ще се забави ръстът на китайската икономика през 2015 г. Властите планираха този процент да бъде 7%, припомня агенция Bloomberg.

Пазарът на жилища в Китай се възстанови след като беше смекчена политиката по ипотечно кредитиране и отменени някои ограничения при покупка на имот. През август 2015 г. цената на апартаментите от първичния пазар отчетоха ръст в 35 от 70 разглеждани града. За сравнение през февруари едва в два големи китайски града е имало ръст в цените на жилищата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА