Last news in Fakti

9 Октомври, 2015 20:53 5 228 12

Половината от новите жилища в Русия непродадени

  • жилища-
  • строителство-
  • русия

Близо половината (45%) от новопостроените жилища в Русия не са продадени, сочат данните на трите най-големи строителни компании в страната.

До извода, че всяко второ новопостроено жилище остава непродадено, анализаторите са стигнали и като са взели под внимание приходите на всяка от компаниите, броят въведени апартаменти в експлоатация и обемът продажби. През първото полугодие на тази година не е била реализирана продукция на обща стойност 213 млрд. рубли, докато за същия период на 2014 г. тази цифра е била 195 млрд. рубли.

В същото време лихвите за финансиране на проекти достигат 20%. Този факт, както и спадът в търсенето, може да доведе до сериозен проблем в строителния сектор, респективно до намаляване обема на строителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кирил

    2 0 Отговор
    населението на русия намалява почти толкова бързо както българското.да прибавим и задаващият се фалит на русия. по бг черноморието най многото продавачи са руснаците

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Duke Nukem

    1 0 Отговор
    Е те тоя разбирач, от фалита на Русия може да стане милиардер на борсата... и кой ти го каза или чуваш гласове
  • 3 ссссс

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "кирил":

    да бе сигурно ще фалира русия май не си гледал таблиците с външни дългове на държавите

    русия има едва 500 милиарда дълг половин трилион

    а щатите имат 19 трилиона и всяка година дърпат по още почети 2 трилиона .... малко си са объркал кой го чака фалит
  • 4 Juliy

    2 0 Отговор
    "Руските" тролове да духат супата!!!
    Русия има малък дълг, но си няма нищо.
    Ембаргото и много"далновидната" политика на Путин ще изведат страната до втората десетка индустриални държави.
  • 5 момчилов

    2 0 Отговор
    не купуват първо защото свършиха лесните пари.това е паразитна нация съществуваща от експлоатация и увреждане на природата. второ,всеки с пари гледа да изкара семейството и парите си в чужбина. най доходния бизнес в москва е съдействие за придобиване на чуждо гражданство или виза.тези които нямат пари,просто се продават.нета е пълен със сайтове за рускини търсещи брак в чужбина
  • 6 начо

    2 0 Отговор
    давам работа за две млади рускини в кравефермата ми в село пъдарево
  • 7 Еееех

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "кирил":

    Кирчо,от няколко години Русия е с положителен естествен прираст,втора е по миграционен наплив,по данни на ООН ,а колкото до фалита ,един твой съименник още преди година пророкуваше как през март,април Русия ще фалира и гладни тълпи ще свалят Путин,и ще го сготвят на супа,и март и април мина ,а единственото сигурно е ,че нашата държава е пред изчезване ,и по този показател сме абсолютен световен шампион.

    Коментиран от #8

  • 8 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Еееех":

    Копейка, Русия е загубила 20 милиона население за последните 20 години.
    Той ми говори за положителен прираст, ХАХА!

    Руснаците с пари и акъл се изнасят от калната дупка Русия, на никой не му се живее там, само на промитите от пропагандата мозъци!

    А ти се радвай и гордей, че "имиграционния" наплив е на чурки с чалми от бившите республики и китайци, които правителството заселва в обезлюдените от руснаци райони!

    А фалита на Русия наближава, не бой се! В момента от петрола не изкарват нищо, щото цената на барела е колкото себестойността му на добив в Русия! Както фалира и Империята на Злото преди 25 години!

    Коментиран от #11

  • 9 Георги

    0 0 Отговор
    пълни глупости,и човек без образование би пресметнал че едно нещо като няма пазар трябва да спре да го произвежда,не вярвам да има толкова неуки строителни компании именно в Русия,да строят и да знаят че няма да се продаде....това е още една от санкциите с/у Русия а именно медиино пропагандиране за лоши икономически резултати в неукото и необразовано бг общество което е мн лесно манипулирано....
  • 10 цък

    0 0 Отговор
    А у нас дали са продадени - защото нещо не ми се вярва. Ето аз съм млад човек, замислям се да си купя жилище и като разглеждам обяви, избягвам новото строителство. Не виждам нищо хубаво в това в хола да има кухненски бокс, не ми харесва стените да са целите в ексцентрични чупки (отвън изглежда добре, отвътре е грозно), не схващам логиката по която се изчислява квадратурата (излъгах - схващам я идеално - просто ми изглежда идиотска). А някои новопостроени жилища са страшно интересни като замисъл - нещо което видях наскоро (но само на обява, не мисля да ходя на оглед, въпреки че ми е любопитно) - апартамент с две спални - 45 квадрата.
  • 11 Еееех

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Да загубиха милиони хора,защото американците излъгаха Горбачов,че заедно ще седят на една трапеза и ще управляват света,вместо това се опитаха да транжират Русия и да заграбят нейните богатства.Путин и олигархията зад него видяха на къде отиват нещата,развалиха играта,положиха основите на нов ред , и резултатите започнаха да се виждат,колкото и да им е мъчно на някои хора.

    Коментиран от #12

  • 12 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Еееех":

    Ааааа, значи Горбачов и американците са виновни, че руснаците напускат калната си дупка??

    Нидей, шмъ просълзиш!

    Такава глупост - смешка скоро не бях чувал!!

    А Путин положи новия ред - олигарси прилапаха всичко, а руснака, в ролята ОТНОВО на крепостен селянин, се радва на новите си дворяни, а?

    Точно заради "новия ред" на Путя, хората с акъл бягат, че и назад не гледат!