Last news in Fakti

10 Март, 2016 16:54 2 868 3

Китай иска да забрани затворените комплекси

  • китай-
  • затворени комплекси-
  • закон

Призовавайки към по-строги мерки относно стандарта на строителство, китайските власти възнамеряват за открият за обикновените граждани достъпа до строящите се в момента комплекси от затворен тип, а вече съществуващите да интегрират в общественото пространство. Мярката цели облекчаване на трафика и по-ефективно използване на земята.

Предложението, което вече е внесено за разглеждане в парламента, предизвика вълна от критики от страна на експерти и обществеността. Юристите смятат, че това ще наруши правата на собствениците, които живеят или разполагат с имоти в затворени комплекси. Самите собственици също се обявиха против инициативата. Близо 20 000 души заявиха, че поддържат плана на властите. А 85% от тях смятат, че ако промяната бъде приета, то държавата е длъжна да ги компенсира.

Бумът на строителство на комплекси от затворен тип в Китай беше през 90-те години на миналия век, веднага след приватизацията. Подобни имоти бяха изкупени основно от богати китайци, които се чувства в тях в безопасност, поне досега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алексиев

    0 0 Отговор
    И тука по комунизма живеехме врата до врата човек и простак, резултата беше че простака човек не стана а човеците станаха говеда

    Коментиран от #3

  • 2 Иван

    1 0 Отговор
    зАТВОРЕНИТЕ КОМПЛЕКСИ СА ГОЛЯМА МАЛОУМЩИНА!То е неприятно за хората които ж ивеят там.Все едно са болни от чума и са ги отделили от другите!
  • 3 Коча

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алексиев":

    пРОСТАКА НЯМА НУЖДА ДА СТАНЕ ЧОВЕК!Те като видят ,че някой е по умен от тях просто го игнорират!Простаците живеят дълго.Бог е решил да ги държи за да има кой да работи и да създава блага за интелигентните!Да са ни живи и здрави простаците, без тях сме за никъде!