Last news in Fakti

19 Май, 2016 09:03 11 304 6

Продават петте най-евтини острова на Гърция

  • гърция-
  • остров-
  • инвестиция-
  • продажба

Между 1200 и 1600 е броят на островите в Гърция по данни на Националния статистически институт на страната. Колко от тях са собственост на държавата не е ясно. Но през последните години броят на обявените за продажба острови значително се увеличи. Разбира се, това е свързано основно с кризата в южната ни съседка.

Към днешна дата най-евтиният продаван остров е Лихнари. Площта му е 38 хектара, а обявената първоначална цена беше двойно намалена преди няколко месеца на 3 млн. EUR. На него вече са построени няколко луксозни вили, както има изграден и водопровод, път и безброй маслинови дръвчета.

Остров Строгило се продава срещу 4.5 млн. EUR. Площта му е 22 хектара и се намира близо до остров Маратос в Егейско море. Тук има възможност за развитие на инфраструктурата, като за пречистването на водата е необходима лека филтрация, а ток може да се доставя от близкия Маратос.

Малко по-скъпо е оценен остров Кардиотиса, който също се намира в Егейско море – 6.5 млн. EUR. Чудесно място за яхтинг, дайвинг и екстремни водни спортове.

Остров Свети Томас може да се купи срещу 15 млн. EUR. Намира се едва на 45 минути от Атина. Площта му е 120 хектара. Островът се отличава с наличието на живописна природа.

Остров Дулихиум е с площ 540 хектара, на чиято територия има над 4000 маслинови дръвчета. Най-високата точка е 250 метар над морското равнище. Идеално място за строителството на луксозен курорт с хотели. Цената е 40 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 летящия холандец

    1 0 Отговор
    Когато станат по три за лев, тогава ще си купя.
  • 2 Керкенез

    0 0 Отговор
    Гърция ще бъде разпродадена на кредиторите!
    Купуват остров, за дълг!
  • 3 некойси

    1 1 Отговор
    Тъкмо съм посъбрал малко излишни пари, мога да слезна до Гърция през уикенда да си напазарувам острови :)
  • 4 Бахмаамууу

    0 0 Отговор
    Ега си късмета... Свършиха ми джобните за месеца!
  • 5 Сульо

    0 0 Отговор
    Колко му е годишния данък на един такъв остров?
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    тука само с по 5 стинки в джоба сте се изказали