Last news in Fakti

29 Август, 2016 14:21 2 042 2

Поевтиняването на жилища при съседите се забави

  • гърция-
  • жилища-
  • цени

С 2.7% са поевтинели жилищата и къщите в Гърция през второто тримесечие на текущата година. За сравнение, през първите три месеца на 2016-а обезценката е била в размер на 5%. При новото строителство спадът на цените е бил в рамките на 3.3%, сочат данните на Централната банка на Гърция, докато при имотите от вторичния пазар поевтиняването е било 2.3%.

Разглеждайки данните по градове, то най-силна обезценка има в Солун – 4%. Следва Атина – 2.4%. В останалите големи градове поевтиняването е средно 3.5%, а в по-малките населени места – 2%.

Постепенното забавяне на спада на цените на жилищата е белег за стабилизиране на пазара на недвижими имоти, смятат анализатори, цитирани от гръцкото издание Ekathimerini.

През второто тримесечие статистиката е отчела ръст от 0.3% в гръцката икономика. По данни на Европейската Комисия рецесията в южната ни съседка ще е 0.3%, като още през 2017 г. се очаква ръст до 2.7%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георгиев

    0 0 Отговор
    Само гледайте при нас какво има да става с цените на имотите
    Не си мислете , че сега е скъпо ...скъпото тепърва предстои
    От септември започва новия цикъл и не се знае след колко години ще спре , но дори след време да паднат леко , пак няма да са като сега
    През 2008ма всички казваха че това е тавана на цените
    Тази година са с между 30 -40 % по-високи от 2008 ма

    Коментиран от #2

  • 2 мечтай си

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Георгиев":

    ало брокерчето, я слез на земята :)