Last news in Fakti

26 Май, 2016 19:03 2 737 1

Имотите в Лондон поскъпнаха с над 400% за 20 години

  • лондон-
  • великобритания-
  • цени

С 432% са поскъпнали жилищата в Лондон за последните 20 години, докато в страната за разглеждания период увеличението е почти двойно по-малко – 251%, сочат данните на британската агенция Halifax.

Не само Лондон доминира при цените на апартаментите. В някои региони на южна Англия стойността на квадратен метър превишава средните нива за страната от 2216 паунда. Към тази група се причисляват Солихъл и Лемингтън Спа в Западен Мидлънд, както и столицата на Шотландия – Единбург, и Харогейт в Йоркшир.

Лондонските Челси и Кенсингтън остават най-скъпите райони на Острова със средна цена от 11 321 паунда/кв.м. Независимо от поевтиняването от 1% през 2015 г. цената е с пет пъти по-висока от тази за страната. Имоти с цена на 10 000 паунда/кв.м също така могат да се купят и в Уестминстър – 10 522 паунда/кв.м и Камдън – 9012 паунда/кв.м.

В изследването на Halifax се отбелязва голямата разлика в цените на жилищата, разположени в южните и северните части на страната. Данните показват, че във Великобритания няма цена на жилище, чийто квадратен метър да е под 1000 паунда. Най-евтино апартамент може да се купи в северния град Сканторп – 1036 паунда/кв.м., Екрингтън – 1055 паунда/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    0 0 Отговор
    В Англия е Рай,идвайте...