Last news in Fakti

30 Май, 2016 18:11 2 083 0

Превръщат затвори в жилища и хотели

  • жилища-
  • хотели-
  • затвори-
  • италия

Италианските власти планират да продадат на инвеститори исторически стари сгради, които са били затвори в Рим, Милано и Неапол. Получените средства ще бъдат изхарчени за строителството на нови затвори извън пределите на съответните градове.

Сред затворите, обект на продажба са Сан Виторе в Милано, който е построен през 1879 г. с капацитет 750 лишени от свобода, Поджиореале в Неапол, открит през 1914 г. с възможност 2000 души да излежават присъдите си и Реджина Коели, който се намира в сграда построена през 1600-а година и капацитет 600 души. Всичките сгради се намират в централните части на градовете.

Дефицитът на места за излежаване на присъди в Италия е голям. Към момента присъди излежават 54 000 души, макар капацитетът на сградите определени за това, да е само за 50 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА