26 Юли, 2016 11:37 4 602 0

80% от жителите на Виена са наематели

  • виена-
  • наем-
  • жилища

Данните са в резултат на анкета проведена от едни от най-големите австрийски специализирани сайтове за недвижими имоти – wohnnet.at и sreal.at. Оказва се, че 25% от участвалите в допитването предпочитат да живеят под наем, вместо да купят жилище, тъй като по този начин са по-мобилни. 21% казват, че се намират на определен жизнен етап, в който е по-добре да живеят под аренда, а 21% не разполагат с необходимите финансови средства, за да си купят собствен дом.

Тези, които са си купили жилище, го обясняват със следните причини: 33% заявяват, че не планират да се местят на друго място, 19% - за да си осигурят спокойни старини, а 13% са купили собствен имот с цел инвестиция.

Австрийските брокери на недвижими имоти регистрираха бум в търсенето на къщи. Причината е бързият ръст на цените. „Тези, които разполагат с 400 000-600 000 EUR, предпочитат да купят еднофамилна къща, вместо апартамент”, разказват посредници.

Интересен резултат от анкетата е, че 53% от респондентите заявяват, че предпочитат да живеят извън града.

Основният извод, който може да се направи от допитването е, че при покупката на жилище във Виена, то лесно може да бъде отдадено под наем. Не случайно 69% от анкетираните в друго допитване заявяват, че секторът на недвижимите имоти е най-атрактивния за инвестиции и те възнамеряват да вложат спестените средства в покупката на средно голям апартамент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА