Last news in Fakti

13 Октомври, 2016 06:16 7 788 8

Редица имотни измами в Бистрица

  • бистрица-
  • парцели-
  • имотна измама

Редица имотни измами с публични и частни терени в столичния район „Панчарево” в кварталите Бистрица, Лозен и Панчарево, разкри разследване на bTV. Оказва се, че поземлена комисия раздава земи на база копия на фалшиви документи. Сигналът за фалшиви документи подават служители на кметството в квартал „Бистрица”, които алармират за поне 120 декара „изчезнала” общинска земя.

Сред потърпевшите са и частни лица, като например Рангел Танев, който разбира от репортер на телевизията, че е загубил земята си в Бистрица чрез пълномощно, което твърди, че не е подписвал. Друг собственик на имот в Бистрица – Любомир Георгиев разказва, че чрез схема, отново преминала през поземлена комисия в Панчарево му е отнет и препродаден наследствен имот за 50 000 EUR в Бистрица. Пълномощник при всички изброени сделки е едно и също лице - Славин Апостолов, известен в район Панчарево като един от хората, за когото вратите на държавните и общински институции, са винаги отворени.

Новите собственици на имоти са обявили единствено с нотариално заверена декларация, че имотът е техен, обяснява шефът на поземлената комисия в Панчарево инж. Огнян Христов. В друг случай „доказателство” е копие от хвърчащ лист, претендиращ да е договор за доброволна делба. В действителност обаче се оказва, че документите са фалшиви.

В процеса на разследване, се оказва, че дори дворът на детска градина в Бистрица вече е „реституиран”.

Цената на земята в Бистрица

В района се оферират малко над 300 парцела, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Поне половината са нерегулирани. Цената на урегулиран парцел от 800 кв.м. с вода, но без ток е 40 EUR/кв.м. Във вилната зона стойността на квадратен метър скача до 60 EUR.

По-апетитните парцели

Парцел от 1315 кв.м, намиращ се на 300 метра от училището в Бистрица, се оферира на цена от 120 EUR/кв.м. Разполага с 42 метра лице към улицата. Теренът е подходящ за изграждането на една или две къщи. Друг парцел от 2000 кв.м в центъра на Бистрица може да се купи срещу 160 000 EUR, или 80 EUR/кв.м. Имотът е делим.

Един от най-скъпите парцели се намира в близост до стадиона в Бистрица. Големината му е 960 кв.м, а цената – 867 000 EUR, или 903 EUR/кв.м. Подходящ е за строителство на къща.Най-големият и най-скъп парцел, който се оферира в момента е с големина 35 350 кв.м и офертна цена от 2 млн. EUR. Предлага се от банка. По проект в него трябва да бъдат изградени 39 къщи, от които 7 са с Акт 14, а осем са на първа плоча.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    Добре че е само там а никъде другаде няма измами!!Те затова вече кой има някакъв проблем и се стрелят като кучета!
    А пък тоя Славин ли е какъв е ако на мене ми вземе 2 дка щях да съм го изхвърлил я пред вратата на бойко по време на мач я на цветелинка пред портата
  • 2 Bossman

    2 0 Отговор
    И това са осветените измами.А колко още предстои да бъдат разкрити.Тези схеми не са отсега.
  • 3 Guest

    1 0 Отговор
    Чудя се как още хората не са почнали да ги отстрелват такива бандюги.....
    Много бандит много нещо се навъди... не знам защо така стана?!
  • 4 Куку

    0 0 Отговор
    Има проста схема за защита на имот или фирма - да си слагаш парола срещу имота в Агенцията по вписванията. Но на нотариусите не им изнася тъй като освен няколкото хилядарки за един подпис за прехвърляне ще им секне и възможността да участват в кражба на имоти.
  • 5 kuku

    3 0 Отговор
    Пък поземлената комисия в Панчарево още преди 4-5 години ги арестуваха, уви нищо?
  • 6 7788

    4 0 Отговор
    Смъртното наказание може да реши много проблеми...........
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    Що ли си мисля че така както ги описват хората
    са на същия принцип и на още места из страната същите
    а пък и в някой северни райони на софия
    никакво оставяне или отказване мошенниците на това разчитата пък и кадастралните карти се правиха и за това да видят за кой имоти няма претенции и документи за предявяване на собственност и ги придърпват отвътре
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.