Last news in Fakti

14 Ноември, 2011 00:51 5 227 4

Имотна еуфория в Куба

  • имоти-
  • куба-
  • жилища-
  • закон

Предлагането на жилища в Куба драстично се увеличи през последната седмица. Това е резултатът от влезлия в сила нов закон, който дава право на кубинците свободно да осъществяват покупко-продажби с недвижими имоти.

Жилищата и къщите, които се предлагат са на стойност от 10 000 USD до над 1 млн. USD. Най-скъпи са имотите във Варадеро, на брега на океана. Очаква се по-голямата част от средствата да дойдат от емигранти в чужбина, предимно от Флорида. Дали това ще стане е трудно да се каже, тъй като кубинската общност зад граница беше силно засегната от кризата и не се знае с какви доходи разполага.

По официални данни към момента в Куба има нужда от 500 000 жилища. Анализатори обаче изчисляват, че за да се задоволи имотният глад са нужни 1.6 млн. нови апартамента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    iurosh na chereshite
  • 2 Тихомир Севов

    0 0 Отговор
    Варадеро, а не Варадено!
  • 3 ГРАМОТНА

    0 0 Отговор
    Варадеро Легендарният плаж Варадеро се простира по дължината на северния бряг на полуостров Икакос. В началото на курортната зона се намират по-старите постройки, изработени предимно от дърво, а по-близо до центъра се разполагат модерните хотели, които шокират с лукса и невероятната си инфраструктура. Както всички курорти в Куба, Варадеро предлага на гостите си огромен избор от възможности за отдих и развлечения.
  • 4 qwe

    0 0 Отговор
    Госпожо ГРАМОТНА в Евробанк предлагате ли ипотечни кредити?