Last news in Fakti

11 Май, 2012 10:34 4 642 7

Енергийна ефективност, а не панелки

  • енергийна ефективност-
  • панелки-
  • архитектура плюс-
  • плевнелиев
Енергийна ефективност, а не панелки - 1
Росен Плевнелиев и зам.-министър Симидчиев по време на "Архитектура плюс" (Сн. М. Богданова)

„Сградата е важна, но много по-важна е средата, в която ние живеем. Тя формира всички нас като личности, като общество. Сградите, които строим, средата, която създаваме са огледало на състоянието на обществото. Всички ние днес осъзнаваме нуждата от един зелен, устойчив, сигурен, хуманен град”, каза при откриването на конференцията „Архитектура плюс” Росен Плевнелиев, президент на България.

Качествената и хармонично развита градска среда са основните предпоставки за подобряване условията на живот на гражданите. Благополучие и безопасност зависят и от това какви сгради строим, как планираме градовете, как създаваме среда.

Съвременният град е не просто бетон и стъкло. Устойчивата архитектура програмира хармоничното развитие на обществото и спомага за опазване на здравето на хората, определя стандарта на живот и удовлетвореността от него. „Сред моите приоритети особено важно място заема мястото за енергийната ефективност. Базирайки се на устойчивостта, зелената архитектура, ще създадем природосъобразна градска среда. От нашите решени днес зависи какво ще завещаем на нашите деца – разпадащи се панелки, свързани към втора атомна електроцентрала или енергийно ефективни и красиви градове, в които живеят по-производителни, по-богати и по-здрави граждани” допълни президента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 $$$$

    2 4 Отговор
    Там е работата, че тези толкова недолюбвани панелки са далеч по добре проектирани и по удобни за живот, т.е. по-хуманни! А и архитектите е трябвало да му кажат , че на практика могат да са вечни и енергийно ефективни. Не имагинерна енергийна ефективност , а саниране/заздравяване/ на сградите е нужно и едва тогава изолиране и разкрасяване. Пари само за стереопор и пенопласт , българинът няма да ви даде! И с право!
    Бтора атомна няма нищо общо с архитектурните и градоустройствени недоразумения дето ни заобикалят. Изобщо самият Плевнелиев е едно недоразумение.

    Коментиран от #4

  • 2 Перо

    1 0 Отговор
    Санирането по български е скъпо удоволствие. Във всеки вход има по няколко апартамента, чиито собственици нямат пари за хляб и лекарства, камо ли за саниране. Досега няколко пъти пиша по форумите за това, че в Румъния 70% от разходите за саниране се поемат от еврофондовете, а останалото - от общините. Собствениците не плащат нищо. Съседите са много напред - само в Букурещ през тази година се санират 1100 блока - това прави около 100-150 000 жители. Реакция на тези писания - никаква. Дотолкова ли е голяма цензурата, че и журналистите не проявяват интерес. Достатъчно е да се пусне търсачката и информацията идва.
  • 3 Ники Николов

    1 0 Отговор
    и как да снирам като съм краен апартамент и целия блок отстрани е мои и ми искат над 3000лв
  • 4 Явор Кръстев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "$$$$":

    @1
  • 5 лимонад

    0 0 Отговор
    перо, стига с това мрънкате. не знам си къде си нещо си било без пари, а на нас тук ни искали пари за тая работа. Нищо без пари няма - винаги е за сметка на нещо друго. а това с санирането на панелките ми се струва "ден до пладне" повечето такива сгради са за бутане и построяване на нови. е тук съм сигласен държавата да даде 50% от парите за новите като ти събори панела или да те изсели от панела като ти даде компенсация при закупуване на по-висок клас жилище (примерно да го вземеш без ДДС). ама панела ти да го преотстъпваш на д-вата по тоя начин, която да срути целия блок и да изгради друга сграда с по-добри показатели, която да купят други като теб. Дори само от тоя кръговрат ще се решат доста от проблемите с безработицата и енергийната ефективност.
  • 6 Защо??????

    1 0 Отговор
    В Румъния 70% от разходите за саниране се поемат от еврофондовете, а останалото - от общините. Собствениците не плащат нищо.
    Защо ли???
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.