Last news in Fakti

4 Юни, 2012 17:33 4 671 16

Французите харчат половината си заплата за жилище

  • жилища-
  • наем-
  • париж-
  • франция

Допитване показва, че французите харчат половината от месечната си заплата за жилището, в което живеят. 35% от доходите им отиват за месечния наем, а останалите 15% - за покриване на режийните разноски и данъци. Анкетираните смятат, че това е доста висок процент, който те трябва да заделят от месечния си доход.

Почти 70% от участвалите в допитването на организацията Opinion Way казват, че заради по-високите наемни нива, са били принудени да се преместят в по-малък апартамент, респективно с по-нисък наем. Същият е и делът на хората, които са се отказали от лятна почивка или ако имат такава са я съкратили двойно.

Основният проблем при наемането на жилището за 76% е именно цената, която ще искат собствениците на месец, а не намирането на подходяща локация или изложение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 продажници

    4 0 Отговор
    ПЛАТЕНА СТАТИЯ .. искат да ни точат ...

    като станат заплатите 40 евро НА ЧАС ще видим...

    Коментиран от #16

  • 2 синбад0

    3 0 Отговор
    40 euro на час само ако си млада и красива жена и практикуваш вечната професия
  • 3 bubblehead

    1 2 Отговор
    Ще ви точат не ами ще ви стрият , като сте такива обраслли целте във вежди . Ха-ха-ха! Французите ясно на тях живота им е лек по фреснки ами нека да разгледаме българина черновежд ... Начи нека тия 35% разходи за наем на французина ги отнесем към черновеждието в София. В София за март месец НСИ обяви ( без фанфари) средна работна заплата 1033 лева. Начи в едно средно софийско семейство влизат по около 2000 лева доход. Ако у нас беше толкова скъпо ( или евтино колкото във Франция, това предстои да разбереме скоро..) то българина трябваше да плаща също 35% от дохода си или 700 лева би трябвало да е средния наем за софийскао жилище . Е и ? Изводи? Изводи мног е скъпо у нас, много! Айде аз знам че сега като се отпочне една ама ние не сме Франция ние сме .... какво сме точно че средния софийски наем е повече от 2 пъти по-нисък и това с отчитане на нивото на заплатите инак в абсолютни стойниости нашите наеми ( и цени коийто не могат да отидат много далеч от наемите те са свързани) си е просто главозамайвасхто по-евтини.... какво сме ние и къде сме!?
  • 4 bubblehead

    3 0 Отговор
    като станат заплатите 40 евро НА ЧАС ще видим...

    -----------------------------------------------------------------------------

    Това наистина има да го видим защото по света никъде още не са средните заплати такива а са около на половина в развитите държави .... Но ако станат заплатите по 40 евро , а те все някога ще станат, защото инфлацията е река в света където парите нямат златно покритие, то едно е неизбежно следствие че, хляба ще е по 10 евро, а боксониерите в Младост ще са по над 1 милион ... И тогава пак ще стои въпроса на дневен ред "няма ли най сетне да спечелим от тотото?" , където шестицата ще е към един милиард... Комичното непознаване на икономическите механизми на тоя свят ще е довело до неизброимо количество лични финансови трагедии у нас... ха-ха-ха!
  • 5 куку

    2 0 Отговор
    Хайде и във Франция проблеми???? напушва ме на смях....а и там винаги си е било скъпо от край време.
  • 6 гхдхдх

    1 0 Отговор
    А другата половина за к...ви.
  • 7 Гарабет

    0 2 Отговор
    За тоя коптор никога няма да дам повече от 1200-1300 евро на месец...ама никога
  • 8 хахаха

    5 0 Отговор
    еми французи кво да ги праиш. за бг то ко да кажем бг-то харчи половината си заплата за кило картофи и кутия цигари на ден а др половина за ток вода и 2 лв джобни на келеша
  • 9 Аспарух

    2 0 Отговор
    До @8 Ха ха ха. Смятам,че твоя коментар е най сполучливия до момента и най точно отрачява нашата действителност с две думи.
  • 10 Rambo

    3 0 Отговор
    ПАРТИЗАНИТЕ ОТ ГЕРБ ИСКАТ ДА НИ НАБУТАТ СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗАСТРАХОВКА ИМОТ. ГЛЕДАЙТЕ ТОВА ВИДЕО

    http://vbox7.com/play:1dc93ce501

  • 11 AXXX

    0 1 Отговор
    Ето на, и във Франция е по-изгодно да си живееш под наем. Плащаш си 20-30 години наем колкото половината заплата и хоп – изплатил си на хазяйката апартаментчето. Тъкмо ще е дошло време да се сменя квартирката и наема вече да е само половин пенсия. Пък децата ще са пораснали – готови да печелят за наема. Кво? Вместо да се заробват хората с тухли и бетон - свободата на наема. И у нас така. И занапред – все по-така.
  • 12 Дими Димов

    1 0 Отговор
    А ние харчим половината си заплата за храна...
  • 13 Ухото

    1 0 Отговор
    У нас почти всичко отива за храна.....оскъдна храна.
  • 14 Леле како

    1 0 Отговор
    Е да де, ама на 3000евро като извадиш половината остават 1500 което е повече от достатъчно да живееш. А от 600-700 лв и един лев да не даваш за жилище (което е невъзможно!) пак ти остават едни 300-350евро което е 5 ПЪТИ по малко. Та статистиката е за т*паци да помпят кухи "знания" и да се мислят за знаещи...
  • 15 bubblehead

    1 1 Отговор
    Е да де ама ако храната в Франция е 1500 евро на месец а у нас 700 лева ( щото то всичките 100% от средната заплата са толкова и не сме умерели от глад напротив увеличавал се дела на пържолите, а на хляба намалявал ... ) то колко са верни тия приказки за скъпата България!? Аз знам че веждите сте опортюнисти, по народному "хлъзгави като мокра връв" ама другари не може под една статия едни приказки а под друга други или може както казват бабите "хем туй, хем тъй" ха-ха-ха! България не е евтина, а е отчайващо евтина и имотите са само едно парченце от тая голямата картина у нас... но това няма да е вечно, защо вместо да вземем да го понастигаме тоя запад то ние си искаме цените от развития соц... Това си го запишете веждите, че България само ще става по-скъпа да го знаете за времето когато и у нас храната стане по 1500 и си помислете колко ще са имотите. Дъл ша са по 200 евро/м2 или по като във Франция по 10 000?
  • 16 tedavenger

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "продажници":

    Докато лихвата по депозита ми плаща наема и ми остават, не виждам смисъл да купувам жилище.