Last news in Fakti

11 Октомври, 2012 17:00 5 293 0

Революция на кубинския имотен пазар

  • имот-
  • пазар-
  • куба

За пръв път по кубинската телевизия беше излъчено предаване, в което се рекламираше продажба на частни жилищни имоти. В страна, в която дълго време рекламата и сделките с недвижимости бяха забранени, подобно предаване се окачествява от местното население като революционно.

Дълги години единственият начин да се извършва търговия с имоти беше размяната. Официално нямаше размяна на пари, но строгия и бюрократичен процес спомогна за процъфтяване на черния пазар.

От ноември 2011 г. имат възможност легално да продават и купуват недвижими имоти. Това е част от програмата за реформа на президента на страната Раул Кастро.

Странен е начина, по който се рекламират имоти за продажба в Куба. Най-честите продавачи са хора, желаещи да имигрират в САЩ и за целта им е необходима определена сума. Как обаче да стигнат до клиента. Телевизионното рекламно време е скъпо, както и достъпът до Интернет. Затова собствениците на имоти всеки ден се събират на Paseo del Prado в Хавана, където пишат обявите си за продажба на ръка и ги закачат по дърветата.

За момента кубинският имотен пазар остава затворен за чужденци и дори на сабите кубинци им се разрешава да притежават само един имот с цел ограничаване на спекулативни сделки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА