Last news in Fakti

5 Май, 2021 14:21 2 775 4

Пазар, който се възстанови

  • хамбург-
  • германия-
  • жилища-
  • цени

Най-търсени са имотите по крайбрежието на Хамбург

Пазар, който се възстанови - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на жилищата с една и две спални в Хамбург от 2018 г. донеса отчитат ръст от 5%-6% на годишна база, а при кондоминиумите – с 10%-12%. „Пандемията обаче за малко намали активността при продажбите. Началото беше поставено през пролетта на 2020 г., когато несигурността сред купувачите и продавачите доведе до спад както при търсенето, така и при предлагането. През лятото и есента на миналата година обаче пазарът на имоти в Хамбург отчете възстановяване, съобщава The NY Times.

„През втората половина на миналата година търсенето на недвижими имоти бързо достигна докризините нива. Броят на предложенията обаче спадна и то почти наполовина, най-вече в предградията на германския град в района на р. Елба. Това още повече повиши цените на имотите“, казва Янина Стуве, мениджър на хамбургския офис на компанията Von Poll Immobilien Янина Стуве.

Към момента цените на жилищата в Хамбург се движат в широкия диапазон от 240 000 EUR до 10 млн. EUR. Средната цена на жилище за едно семейство на добра локация, включително в района на реките Алба или Алистър, е 1-1.5 млн. EUR, тъй като имотите по крайбрежието са особено търсени.

По думите на посредници, повечето купувачи на жилища в района на Хамбург са местни жители. Делът на чужденците е малък. По време на пандемията продажбите на имоти на нерезиденти значително намаляха, заради ограниченията. Сега делът на последните бавно расте. Интересът е предимно от граждани от Франция, Швейцария, САЩ, Нидерландия, Великобритания, Китай и Австрия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Четник

    4 2 Отговор
    Напълно безмислена статия вероятно препостната от другия стенвесник Софийски имоти.Авторчето вероятно си мисли,че като изреди гражданите от богатите страни като потенциални купувачи това по някакъв вълшебен начин ще повиши цената на непродаваемите имоти в студения и мрачен регион на Северен Дойчланд пълен с всякакви “милионери”от цял свят.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 бл.134 в Зап. парк

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Четник":

    Ебре-Дебре.
    5000 лева минимална заплата .Иначе никакъв парламент
  • 4 700

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Четник":

    явно хич си нямаш на идея за парите и цените в региона :)