Last news in Fakti

4 Април, 2013 20:04 2 572 6

Рекорден ръст на инвестициите в Германия

  • германия-
  • офис-
  • инвестиции-
  • интерес

С 30% са се увеличили инвестициите в търговски имоти в Германия през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на 2012-а. Общият обем на транзакции достигна 7 млрд. EUR, което е рекорд за последните 5 години. Това сочат данните на консултантската компания CBRE и Jones Lang LaSalle.

„Ниските лихвени проценти и стабилните икономически показатели на фона на другите европейски държави са двата фактора, които привличат предприемачи”, обясняват анализатори. Те прогнозират, че през 2013-а инвестициите в търговски имоти във Федералната република ще бъдат около 35 млрд. EUR.

Най-голям е интересът към офис площите. Близо 40% от инвеститорите се насочват към този сегмент. На второ и трето място остават търговските и логистичните площи, съответно с 21% и 12%. Едва 9% се насочват към хотелиерския сегмент.

През първите три месеца на настоящата година доходността при офисите остава на стабилни нива. В Мюнхен е 4.6%, а в Хамбург – 4.7%. Най-висока е в Дюселдорф и Берлин, съответно – 4.9% и 4.8%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    0 0 Отговор
    Така,така...паричките на сигурно...в имоти !
  • 2 знаещ

    0 0 Отговор
    Специално в Мюнхен не знам за каква доходност става на въпрос, но наемите на офиси са страшно ниски спрямо цената им. Примерно един офис се изплаща средно за около 25 г. от наеми, което е много ниска възвръщаемост. В същото време е много трудно да си наемеш наематели, защото е пълно с празни офиси и дори цели огромни сгради, които се дават под наем, но никой не ги наема. Много компании се изнесоха от Германия заради убийствените данъци, високите цени и социалистическата социална политика, която все повече взема от работещите, за да дава на мързеливите.
    Според мен на един имот не му ли избиеш парите от наеми за 10-15 г. просто не си заслужава да инвестираш в него. Ако ще живееш в него, нещата стоят малко по-различно...
  • 3 Илиан Илиев

    0 0 Отговор
    Да на сигурно в имоти-купи си апартамент стая ,баня и кенеф, което ти го смятат за ДРАЙ цимер и го плати 280 000 евра-страхотна далавера е!

    Коментиран от #6

  • 4 мяу

    0 0 Отговор
    знаещ
    Ще чатнеш нещата,къде ще ходиш :)))))))))))
    Даже възвраещамостта може и да бъде по добра,но не се ограничаващ само с имоти-след като имотите имат ниска доходност,се насочваш към други активи
    П.С
    ниски данъци,ниски мита-богати граждани и богата икономика
    високи данъци,високи мита-бедни граждани и буксуваща икономика
    С тези високи данъци и щирещ се комунизъм................нищо добро не чака Европа
  • 5 ivan i

    0 0 Отговор
    kakto v stokoviq pazar ima 3 ,5-6 12 godishni zilki, taka i v imotniq susto. i te sa svurzani s ikonomikata. Ima li rastej poveche rabotni mesta , dohodite rastat pokupatelnite vuzmojnosti susto
  • 6 1111

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Илиан Илиев":

    Като чета статията,на никой не му пука колко евра дава в момента за имоти в Германия....Важно за тях е за колко марки ще ги продадат ако се обърне каручката...Както виждаш,купуват институционални инвеститори/пенсионни фондове,застрахователи и т.н/ а това в повечето случаи са отговорни хора,които с действията си гарантират парите на своите вложители...До сега парите на тези инвеститори пак се въртяха в имоти,но минаваха през банките които финансираха ,,инвеститорите,,/спекулантите/...и понеже се видя че по веригата стават големи бели,собствениците на парите/институционалните инвеститори/ решиха да елиминират риска и директно започнаха изкупуване на инвестиционни имоти...От сега нататък те са тези които ще определят цените на наеми и евентуални продажби след време...Горе долу това са новите правила на играта...А банките как ще се впишат- не знам . Ако собственика на имот с ,,ДРАЙ цимер,, е някой такъв фонд,бъди сигурен,че цената му ще остане още доста дълго 280 000 евра..