Last news in Fakti

31 Март, 2022 11:11 3 036 2

Уникален президентски дворец ще има ново предназначение

  • южна корея-
  • президентски дворец-
  • предназначение

Сградата с ограничен достъп ще бъде отворена за любителите на музиката

Уникален президентски дворец ще има ново предназначение - 1

Резиденцията на президентите на Република Корея (Blue House) ще бъде превърната в публично пространство, където, наред с други дейности, ще се провеждат концерти на поп звезди и традиционна музика. Това съобщиха представители на комисията за прехвърляне на правомощията на администрацията на избрания държавен глава Юн Сок Йол.

„Комплексът, в който се намира Синята къща, ще бъде изцяло реновиран и отворен за граждани след встъпването в длъжност на новия президент на 10 май. Площта му ще се използва за различни културни събития, като концерти на поп групи и традиционни Корейска музика“, казаха представители на комисията.

На територията на комплекса и в близост до него ще бъдат разкрити туристически пътеки и спортни площадки. Част от резиденцията ще се превърне в място за провеждане на различни изложби, а властите ще положат всички усилия да запазят историческия облик и интериора на постройките.

По-рано избраният президент на Южна Корея обеща да премести резиденцията си в сградата на Министерството на отбраната, отваряйки Синята къща за свободно посещение от граждани на страната и туристи.

Комплексът, разположен до главния дворец на династията Чосон (1392-1910) Gyeongbokgung, служи като резиденция на южнокорейските президенти от 1948 г. Заема площ от 250 000 кв.м, което е 3.4 пъти по-голямо от Белия дом във Вашингтон. Министерството на туризма изчислява, че отварянето му за широката публика ще генерира поне 165 млн. USD приходи годишно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 2 Отговор
    Комплексът, разположен до главния дворец на династията Чосон (1392-1910) Gyeongbokgung, служи като резиденция на южнокорейските президенти от 1948 г. Заема площ от 250 000 кв.м, което е 3.4 пъти по-голямо от Белия дом във Вашингтон.

    Ало журналистите, вместо да преписвате/превеждате/ чуждоземни статии, за чужди проблеми. Вземето почнете да си вършите работата и пишете за българските проблеми. За 75 години как пък не се намери един да напише, колко е площа на българската правителствина резиденция Бойна. И колко струва годишната и издръжка. Също и за другите правителствени, ловни резиденции, почивни станции ... колко ни струват на нас данъкоплатците. Журналисти, вземете напишете, ако уволним всички готвачи, сервитьори шофьори, хотелиери на властимащите у нас. И оставим резиденциите да се соморазрушат. Колко по-малко данъци ще плаща всеки един от нас българите?

    Коментиран от #2

  • 2 Оракула

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Това което искате е равносилно на "капиталистическа революция",
    и ако това стане ,
    КОЕТО аз не вярвам,
    то кой ще гласува за ГЕРБ-БСП-ДПС???
    А и проспалите прехода,профсъюзи
    къде ще блеят и вършат нуждите си?