Last news in Fakti

31 Май, 2013 15:54 4 310 4

Държавите с най-добри жилищни условия

  • индекс-
  • държави-
  • better life

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) публикува данните от ежегодния си индекс Better Life, посветена на качеството на живот, които предлагат недвижимостите в страните членки на организацията. При изготвянето на класацията са взети фактори като режийни разходи, колко квадратни метра жилищна площ се пада на човек и качеството на строителство. В изследването са включени 36 държави.

В ТОП 5 на страните, които предлагат най-качествени жилища влизат САЩ, Канада, Ирландия, Австралия и Норвегия. В другия край на класацията са Турция, Полша, Чили, Гърция и Унгария.

Средно за държавите членки на ОИСР 87% от населението са доволни от жилищните условия. В германия, Ирландия, Испания и Белгия този процент надвишава 90%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    1 0 Отговор
    По-скоро заглавието трябва да е "Държавите с най-некачествено строени имоти " В тези страни се правят дървено-талашитени бараки. Няма качествено строителство освен небостъргачите в Даунтауна, но там не се живее, а са само офиси. Кой би искал да живее в небесата.
  • 2 Тихомир Борисов

    1 0 Отговор
    До "журналята" и всеки които мечтае за нов дом . От личен опит мога да кажа, че е вярно това което се предлага в Австралия е определено красиво. Но това което получава обикновенният човек след като потпише договор за заем с банката за 500 000$ (за 100-120 квадратни метра) не си струва парите. Бих могъл да изразя собственото си мнение, че в нашата родина се предлагат имоти на много по-ниски цени и смного по-високо качество, разбира се това не е за всичко което се предлага на пазара.
    ДО "журналята": бих бил щастлив да прочета обосновани твърдения поткрепени с малко данни, а навярно и коментари от строителни инженери ... не само превод от www.news.google.ДЪРА-БЪРА.
  • 3 Vladimir Yosifov

    1 0 Отговор
    Няма френски архитект, който да не се обеси ако свържат името му със сграда,
    в която пиян майстор железар скъсява балкона с една педя и всички се правят, че не виждат позора .

    Вижте : Построено за българи

  • 4 Veselin Stanoev

    1 0 Отговор
    В Гърция е хубаво да инвестираш в имот в южната част на страната с панорама към морето.Там в момента цените са паднали доста.В Унгария си струва да се инвестира в столицата Будапеща.Там в някои квартали още витае духът на отминалите времена на Австро-Унгария.Хубаво е да се сдобиете с нещо свое в района на Мишколц.Там природата и красотата са в чудесно съчетание.