Last news in Fakti

10 Юли, 2013 10:33 1 716 0

С 50% по-малко продажби на имоти в Кипър

  • кипър-
  • сделки-
  • имоти

С 50% е спаднал обемът на покупко-продажби на недвижими имоти в Кипър през юни 2013 г. в сравнение със същия период на миналата година, сочат най-новите данни на Агенцията по вписвания на Кипър. Това се отнася за всички райони на острова.

Основните причини за блокирането на пазара с недвижими имоти са нестабилната икономическа ситуация, липсата на ликвидност, високите лихви по ипотечните кредити, рекордно високия процент на безработица и липсата на сигурност как ще се развие в близко бъдеще пазарът.

Едва 267 сделки с имоти в Кипър са били регистрирани в Агенцията по вписвания през юни тази година. За сравнение през същия месец на 2012-а техният брой е бил 543. Най-голям спад на продажбите се отчита в Никозия (-66%). На следващите две позиции са Фамагуста и Ларнака, съответно със 60% и 55% спад в сделките.

Обезценяването на имотите ще продължи в резултат на решението на Европейската комисия относно Кипър и понижената ликвидност, прогнозират анализатори от Централната банка на Кипър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА