Last news in Fakti

11 Октомври, 2013 10:50 1 888 0

Не всичко е загубено

  • кипър-
  • недвижими имоти

Анализатори са убедени, че на пазара на недвижими имоти в Кипър съществуват няколко фактора, които са привлекателни за инвеститорите. „Един от тях е туризмът”, каза по време на посещение в Никозия Флавио Нунес, президент на Международната организация за недвижими имоти FIABCI. Още по-важен момент са откритите в екваториални води в близост до острова находища на природен газ. Това не само ще влее допълнителни средства в държавната хазна, но и ще повиши престижността на страната.

Цените на имотите в Кипър не спадната чак толкова много през последните години, напомнят анализатори. Те обаче са категорични, че за да се развива в положителна насока пазара, е необходимо и държавата да предприеме мерки по облекчаване процедурата за получаване на гражданство от инвеститори.

„Най-важното е да убедим хората, че причина за колапса на имотния пазар бяха банките и че случилото се повече няма да се повтори. Едва след това ще може да върнем репутацията си сред предприемачите”, казва Лакис Тофиридес, президент на FIABCI Кипър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА