Last news in Fakti

20 Юни, 2023 11:43 3 606 12

Не спряха строеж на жилищна сграда, въпреки забраната

  • варна-
  • чайка-
  • строеж-
  • жилища-
  • забрана

Казусът е с адрес кв. "Чайка" във Варна

Не спряха строежа на жилищна сграда в к. к. "Чайка" въпреки забраната за строителство в курортите, за да не пропадне пътят наоколо. Мотивът за изключението е, че има необходимост от аварийно укрепване, обясни Александър Драгнев, директор на Дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред “ в Община Варна. Инвеститорът е задължен да извърши укрепителни дейности и мероприятия (по чл. 195, ал. 4 и ал. 5 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/), за да не се стигне до свличане на земни маси, уточни той.

Свикана комисия при проверката си констатира, че прилежащите улици са засегнати от строително-монтажните дейности, под тях са се образували кухини, наблюдават се и частични срутища, каза Драгнев, цитиран от БНР. При спиране на строителството възникват предпоставки за свличане на земните маси, което може да доведе до пропадане на улиците и затрупване на вече изградените части на строежа, както и да бъдат застрашени животът и здравето на хората, които минават от там, категоричен е Драгнев.

Обследването е направено десетина дни преди забраната да влезе в сила. Комисията не е установила никакви нарушения и отклонения при начина на изпълнение на строителството, които да доведат до свлачищни процеси, подчерта експертът.

След реализиране на укрепителните действия забраната за строителство ще се прилага, увери още Драгнев.

На въпрос дали този строеж не повтаря ситуацията на Алепу, където обектът имаше статут на подпорна стена, той посочи, че няма такива данни.

Припомняме, забраната за строителство на територията на курортите е в сила от 15 май до 1 октомври. Драгнев обясни, че тя не се отнася за инфраструктурни проекти, финансиране с европейски средства.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бизнес модел

    23 0 Отговор
    Инвеститорът плаща където трябва, строи и продава. Теренът се срутва, потърпевши са новите собственици, а виновни няма.
  • 2 Тома

    27 1 Отговор
    Забраната е само за мучовците и балъците а за перачите на пари няма нищо понеже са подставени момчета на политиците
  • 3 Мнение

    15 2 Отговор
    Така работи Герб. Така го правят навсякъде.
  • 4 Кълъмбъс Хотела

    11 0 Отговор
    Няма начин да спреш пишман бизнесмена, той с калните цървули е дошъл в града и докато не успее да се изтропа навсякъде по пътя си няма да спре. Преди няколко месеца събориха и гъбата. Защо държавата допуска да се приватизират нейни обекти без пари, Тази баня гъбата е била държавна след това е минала през много ръце за да се намери един турбо селянин който да я събори и да построи 12 етажен блок на място на което е толкова тясно и сгъчкано че, нама начин това да се случи.

    Коментиран от #6

  • 5 Роско

    9 0 Отговор
    Оказва се че, Кейнс и компания не са били на прав път , пари се правят само когато намериш някой чиновник да ти даде без пари държавно имущество или земя или имоти. Тогава става далаверата...поне у нас е така.
  • 6 Е не се знае

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кълъмбъс Хотела":

    Може и да си остане една купчина тухли
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 И кой каза

    9 2 Отговор
    че чайка е курорт.Там по-скоро е едно гето без никаква инфраструктура.Липса на нормална питейна вода,канализация а за ток да не говорим(като дискотека е).И най-важното свлачища зона.
  • 9 боко

    6 1 Отговор
    Портник командва гербераската мутра
  • 10 Драгнев

    5 0 Отговор
    г-н Дънка, доволен сте нали
  • 11 Типично

    9 0 Отговор
    за Варна и нейната частна администрация, пълна със корумпирани послушковци
  • 12 флипп

    4 1 Отговор
    Продължаваме Промяната :)