Last news in Fakti

5 Юли, 2023 14:21 3 433 1

Краткосрочното отдаване под наем може да бъде ограничено

  • испания-
  • наем-
  • краткосрочно наемане-
  • ограничения-
  • промяна-
  • закон

Това може да се случи, в случай че се приеме поправка в жилищния закон на Испания

Краткосрочното отдаване под наем може да бъде ограничено - 1
Снимка: Shutterstock

Партията Unios Podemos се кани да въведе поправка в жилищния закон на Испания, която да ограничи броя на туристическите наеми, предлагани в най-натоварените райони на страната. Мярката ще включва както големите градове Барселона, Валенсия и Малага, така и популярните курорти Торевиеха, Бенидорм, Марбея и Михас.

Ако законодателният орган одобри изменението, то тогава броят на апартаментите и ваканционните вили в градовете и курортите в Испания няма да надвишава 2% от населението. Така например в град с население от 10 000 души броят на къщите и апартаментите под наем не трябва да надвишава 200 единици.

Анализаторите отбелязват, че най-засегнатите провинциални столици на Испания в това отношение са Кадис, Аликанте, Малага и Гранада, където делът на жилищата под наем на туристи е огромен. Същото важи и за много курорти. Така например Марбея, с население от малко над 150 000 души, определи 23,2% от собствеността си за курортни жилища.

Цифрите стават още по-тревожни в по-малките общини. И така, град Ла Оливия в популярния морски курорт Фуертевентура с население от около 28 000 души предлага 18 832 места под наем. Това е почти 70% от цялото население.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краварка , вече джурналлизка

    7 1 Отговор
    опрай си заглавието мари куоуежке