Last news in Fakti

8 Август, 2023 13:21 1 968 2

Пазар, който достигна най-високите си нива за последните 10 години

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • инвестиции-
  • цени-
  • рекорд

Имотният сектор на Дубай процъфтява, отчита висока доходност и ръст в цените

Пазар, който достигна най-високите си нива за последните 10 години - 1
Снимка: Shutterstock

Според доклад на Поземления департамент на Дубай през юни 2023 г. е имало 8050 сделки с недвижими имоти в Дубай на стойност 7,2 млрд. USD, най-високите стойности за юни от 2013 г. насам. Спрямо месец май 2022 г. броят на сделките нараства със 17%, а стойността им с 46%.

Реализирани са 3799 сделки на стойност 4,6 млрд. USD (16,9 милиарда AED) в сегмента за препродажба и завършени имоти и 4251 сделки на стойност 2,6 млрд. USD (9,6 милиарда AED) в сегмента извън строеж (в процес на изграждане).

Данните за юни отразяват спад в общия брой и стойност на сделките на жилищния пазар в Дубай в сравнение с месец по-рано поради различни фактори.

В същото време средно месечните цени на новостроящите се имоти се увеличават с 35% от 3,12 милиона AED (849 800 USD) до 4,22 милиона AED (1,15 млн. USD), докато средната стойност на транзакция за завършени недвижими имоти намалява с 28% от 3,2 милиона дирхама на ОАЕ (871 600 USD) до 2,29 милиона дирхама на ОАЕ (623 700 USD).

„Изборът на местоположение играе огромна роля по въпроса за възвръщаемостта на инвестициите. Затова опитните инвеститори неизменно прибягват до съветите на доверени специалисти, които, познавайки пазарната ситуация и текущите ѝ колебания, са в състояние да изберат точно проект, който да отговаря на всички нужди на клиента“, коментират местни анализатори.

Въз основа на анализ на настоящите тенденции, специалисти определят, трите най-добри общности за инвестиции в новостроящи се и готови сгради. В сегмента извън строежа най-обещаващите са Dubai Marina, Dubai Hills и Jumeirah Village Circle, а в сегмента извън строежа Downtown Dubai, Palm Jumeirah и Dubai Marina.

Една от водещите агенции за имоти в България - Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес."

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ами

    2 1 Отговор
    Гиолямата перачница на пари и излишъци от суровини е извън контекста на какъвто и да е световен тренд.