Last news in Fakti

17 Август, 2023 13:21 2 282 0

Две държави строят жилища за 1.3 млрд. USD

  • саудитска арабия-
  • китай-
  • жилища-
  • договори

Саудитска Арабия и Китай подписаха 12 споразумения

Две държави строят жилища за 1.3 млрд. USD - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Саудитска Арабия и Китай подписаха документи за инвестиции в жилищно строителство на стойност над 1,3 млрд. USD, съобщи Саудитската агенция.

Саудитската страна е подписала 12 споразумения за сътрудничество с китайски компании и банки в областта на развитието на инфраструктурата и финансирането на свързани проекти, включително пет споразумения в областта на жилищното строителство с инвестиции на стойност над 5 милиарда саудитски риала (около 1,3 млрд. USD). Документите бяха подписани в Пекин по време на саудитско-китайския бизнес форум, започнал на 16 август.

Маджид бин Абдула Ал Хогейл, министър на жилищното строителство, общините и селските въпроси на Саудитска Арабия, каза, че кралството е започнало строителството на над 300 000 жилищни единици на площ от над 150 млн. кв.м. Инвестиционната стойност на тези съоръжения надхвърля 100 милиарда саудитски риала (26,6 млрд. USD). Той призова всички китайски компании да инвестират в развитие на недвижими имоти в Саудитска Арабия. Ал Хогейл отбеляза, че неговото министерство вече работи с компании от Китай за изграждане на жилищни помещения в кралството, с тях са подписани договори на стойност около 800 млн. USD.

На 11-12 юни Рияд беше домакин на 10-та конференция на арабски и китайски предприемачи под надслов „Сътрудничество за просперитет“. Събитието, организирано от Министерството на инвестициите на Саудитска Арабия, беше насочено към укрепване на икономическото сътрудничество между Китай и страните от арабския свят. Повече от 3000 участници в конференцията подписаха десетки инвестиционни споразумения.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА