Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 13:47 5 817 230

Интензивното строителство в Бургас създава 2 нови квартала

  • imot.bg-
  • бургас-
  • в строеж-
  • жилища-
  • цени

Разширението на морския град е трудно от географска гледна точка, но инвеститорите успяха да намерят решение

Интензивното строителство в Бургас създава 2 нови квартала - 1
Снимка: М. Богданова ©

С близо 33% се е увеличило новото строителство в Бургас през четвъртото тримесечие на 2023 г., сочат данните на НСИ. Към момента се обособяват два нови района, в които предприемачите реализират инвестиционните си намерения. Единият в района на Северната промишлена зона, а другият е чисто нов – „Хоризонт“ коментират посредници.

Интересът към подобни имоти ново строителство е предимно от млади семейства. Те се насочват към периферията на града, където е по-спокойно. Целта е да се избяга от динамичния живот в центъра, особено през лятото, когато е пълно с туристи. Другата причина е, че повечето от кандидат-купувачи могат да изчакат една-две години, докогато ще е готово новото им жилище. Към момента средната цена на такъв имот в строеж е около 1000 EUR/кв.м, коментират посредници.

Предлагането е предимно на 2- и 3-стайни апартаменти – целта е максимално да се отговори на изискванията на клиентите. Гарсониерите вече не са рентабилни нито за купувачите, които търсят по-голям имот, нито за инвеститорите, които не могат да реализират прилична печалба. Към момента в Бургас се оферират около 700 жилища в етап на строеж, сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. От тях едва 35 са 1-стайни. Цените им започват от 28 000 EUR и достигат до 62 000 EUR.

Най-голям избор към момента имат тези, които са решили да си купят 2-стаен апартамент в етап на строеж – близо 400 е броят на офертите. Средната цена е 1000 EUR/кв.м. Възраждане, Меден рудник, Славейков, Братя Миладинови са районите, в които са се концентрирали строителните предприемачи. Срещу 72 250 EUR може да се купи апартамент в етап на строеж в Меден рудник с площ от 96 кв.м. Към имота може да се купи и гараж на стойност между 8000 и 12 000 EUR.

Предлагането на 3-стайни апартамент в строеж в морския град е под 300 броя. Средната цена на квадратен метър е с около 50 EUR по-висока от тази при имотите с 2 стаи. Освен в посочените по-горе квартали, предлагане на жилища в строеж има и в района на Сарафово. Там апартамент от 80 кв.м може да се придобие срещу 89 000 EUR. Сградата, в която се предлага жилището, ще се намира на втора линия, на 50 метра от плажа.

 

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    46 9 Отговор
    1000 Евро на квадратен метър в град със средна заплата 800 Евро - Успех!

    Коментиран от #32, #37

  • 2 Ся , за протокола

    30 5 Отговор
    рекламата задължава ли младите семейства да купуват, и ако да, какво ще правят като им дигнат лихвите от 2025 г.

    Коментиран от #4

  • 3 Христо Божилов

    36 12 Отговор
    Чудно ми е, кой инвестира в територия, която първа ще падне при една потенциална война? А не например в Испания или някое хубаво и топло място, където за същите пари получаваш сигурност и спокоен живот

    Коментиран от #11

  • 4 Продължаваме Промяната

    13 26 Отговор

    До коментар #2 от "Ся , за протокола":

    Ей, ти от Възраждане ли си бе? Щом България се управлява от Сглобката, няма абсолютно никакъв риск за повишаване на лихвите. Отделно влизаме в Еврозоната и се бетонираме като най-стабилната държава на Балканите

    Коментиран от #124

  • 5 Зико

    36 4 Отговор
    Блокове в полето не са квартали. Имат ли градинки? Детски градини? Училище? Поликлиника? За справка Малинова долина.
  • 6 хммм

    35 5 Отговор
    Интензивно презастрояване.. няма никаква мисъл в Бургас!
  • 7 Мурук Пентагончев

    31 7 Отговор
    Това всичко за кого? За мигрантите ли ? От 10 на 6млн. , по цели входове вече в провинцията стоят празни .

    Коментиран от #8, #12

  • 8 Поморийка с руски корень

    11 9 Отговор

    До коментар #7 от "Мурук Пентагончев":

    В Паморие тоже льошо , многа уежают

    Коментиран от #17

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Явно се купуват

    17 25 Отговор
    А коментиращите скъсаняци бият челото у земята и се кълнат че цените са нереални и ниой не може да си ги позволи. Истината е че бедняците се обграждат само с други бедняци и си нямат и на идея че един голям сегмент от обществото се справя доста добре. И точно този сегмент купува на 3 хиляди евро в центъра нма София и хиляда евро в полето на Бургас.

    Коментиран от #226

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 В провинцията да

    11 24 Отговор

    До коментар #7 от "Мурук Пентагончев":

    защото идват в София и дигат цените там. В България, аз инвестирам само и единствено в София център. Не е ли София и не е ли център, не го поглеждам. А че провинцията деградира ми е все тая, да идват да ми стават наематели/роби. Един познат имам, и той хазяин, и той така си ги пише наемателите в телефона: роб 1, роб 2

    Коментиран от #19, #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Що бе

    12 14 Отговор

    До коментар #13 от "Бичето":

    И такива трябва да има да ми плащат наема. Докато те обясняват колко е глупаво да се инвестира в имот, аз си събирам от наеми още две заплати. Аз имот никога не продавам, само купувам. И като умра, децата ми и те няма да го продадат а ще продължат да си събират данъка от децата на тези дето днес разправят наляво и надясно как трябва да си наемател.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 В уеее , ву е

    17 8 Отговор

    До коментар #15 от "Що бе":

    събираш ти , чушки , нахапталил си се с тежки кредити за гипскартонен коптор , нема изплащане , скоро ЧСИ ше ти чука на вратата

    Коментиран от #25

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 пак нашто форумно ми н дил че

    14 5 Отговор

    До коментар #12 от "В провинцията да":

    инвестираш в бг в чушки , ама мечтаеш да си наемодател, явно яко са те клатили по квартирите

    Коментиран от #26

  • 21 Селянин

    33 5 Отговор
    Ха ха ха. Чак се ощипах дали съм от Бургас. Сега като бургазлия да обясня за тези нови "квартали" Има по някоя построена кооперация по средата на нищото в полето. Път няма, инфраструктура няма, предвидени парко места няма. И това в град, който яко обезлюдява и в който в десет вечерта в центъра се срещаме една шепа хора с кучетата си. И това в град с едни от най-ниските заплати и най-пропадналите университети в които и бургаските деца не искат да учат, защото там и магаре да вържеш ще завърши ако си плаща таксите.
    Поне служете продуктово позициониране в статията да е ясно кой я плаща.
  • 22 Айшегюл

    13 1 Отговор
    Дреме ми на къдравелката кой купува и кой ппродава
  • 23 Бахари Захаров

    27 4 Отговор
    Бургас загина още преди няколко години. Няма никаква икономика. Летището работи само лятото, централното пристанище беше умишлено унищожено, няма нито едно открито ново предприятие, работни места се намират през летния сезон и прекарват здраво със заплатите. С две думи, трагедия. Не знам кой ще им купува новите жилища!?!?

    Коментиран от #24

  • 24 Индиана

    14 4 Отговор

    До коментар #23 от "Бахари Захаров":

    Може би ще настаняват там новите мигранти , ако успеят да ги интегрират, в което се съмнявам. Поне ще освинят всичко. Ай честито на бургазлии новото гето.
  • 25 Гееда

    4 17 Отговор

    До коментар #18 от "В уеее , ву е":

    Купувам всичко кеш братле ;) Нито ЧСИ нито банка нито друг може да ме принуди да продам. Никога не продавам, просто си рециклиран излишните пари в жилища, включително и в България (само София и сао център). Ако погледнеш статистиката, 60% от купувачите в БГ сме със 100% самоучастие. Тези които кудкудякат че инвеститорите ще сепеинудят да продават си нямат наидея за какво става дума. Те никога няма да бъдат в играта и ще наблюдават отстрани ;)

    Коментиран от #33

  • 26 Дори

    9 10 Отговор

    До коментар #20 от "пак нашто форумно ми н дил че":

    не живея в БГ. За мен БГ е много недоразвита страна и не желая децата ми да растат в такава среда. Но инвестирам (изцяло кеш, аз заем и да искам не мога да взема щото нямам доход в страната) защото вярвам че един ден, живот и здраве, да кажем след 30 години когато децата ми са на моя възраст, те ще имат имоти в центъра на европейска столица, която дотогава се надявам да е станала по-цивилизована. Но говоря за София, не за Бургас. И София център, не Модерно Предградие 🤣

    Коментиран от #27

  • 27 Важно е

    11 3 Отговор

    До коментар #26 от "Дори":

    че си вярваш на глупостите

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ха ха ха

    9 2 Отговор

    До коментар #27 от "Важно е":

    Той е клиничен случай , какъв ли не се изкара , а може да е и То
  • 30 "Кредит Маркет ООД"

    11 3 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма
  • 31 ТиквенсониадатА

    10 4 Отговор
    Бойко и Делян купили ли са нещо там ? Или то целият квартал си е техен !
  • 32 Аз Кочо

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Заплатата няма значение.

    Търсене и предлагане, това има значение.
    Главата ти няма да уври за да го разбере!
  • 33 Мен

    11 6 Отговор

    До коментар #25 от "Гееда":

    Лъжеш вуи

    66 процента в София сте купувачи с кредит.
  • 34 Продавачка

    7 3 Отговор
    Приятели , да се похваля , след като писах скоро , че от месеци никой не се е интересувал от моя имот , вчера около обед, се получи обаждане със запитване къде точно се намира апартамента. Така че съм оптимистка , вече се вижда светлина в тунела, дано не е от идващ влак само

    Коментиран от #39

  • 35 Купувач

    12 1 Отговор
    Там, където преобладават "младите семейства" определено не е по-спокойно! Шумът в топлото време е непрестанен, не се и спазват часовете за почивка между 14 и 16 часа, както и след 22! Който търси тишина и спокойствие, определено ще удари греда в такива квартали... Особено ако е работещ и ставащ рано.

    Коментиран от #36

  • 36 Тръпчо

    14 3 Отговор

    До коментар #35 от "Купувач":

    Спокойствието е на село.
    В града ням спокойствие никъде.
  • 37 дам

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Я кажи колко е средната заплата в Париж , Лондон и колко струва квадратния метър... Е аз ще ти кажа при над 10 хиляди евро, паунда на квадрат, средната заплата е 4 хиляди евро, паунда. Тоест работещите и живеещи там много по трудно биха си купили каквото и да е било в сравнение с живеещите и работещите в Бургас при сегашните цени и заплати

    Коментиран от #38, #40, #41

  • 38 Не е точно така

    8 3 Отговор

    До коментар #37 от "дам":

    пак послъгваш в цифрите. А за продавачката оптимистка - ха ха ха, думи нямам
  • 39 Брокер

    11 5 Отговор

    До коментар #34 от "Продавачка":

    Донякъде сте права , пазара е блокиран от нереално високите цени , неодговарящи на действителността. Отделно от това , човек докато не пусне обява за продажба, си мисли , че имот се продава лесно и скъпо поради голямото търсене. Истината е , че търсенето е намаляло значително , не само поради високите цени , но и дпоради ред други фактори , не ми се изброяват сега. Съвета към продавача е , ако реално искате да продадете , трябва да сте готови на минимум 30 % отстъпка и пак не е гаранция , че ще се намери купувач. Просто поредната еуфория създадена от ниските лихви по кредитите отмина.
  • 40 Аз Кочо

    10 4 Отговор

    До коментар #37 от "дам":

    Абе умник, а знаеш ли колко са данъците върху тези 4000 евро БРУТНА СРЕДНА ЗАПЛАТА с тамошното подоходно облагане?
    А знаеш ли какво е данъците и таксите поддържа за тамошните имоти?

    Коментиран от #43

  • 41 Аз Кочо

    7 5 Отговор

    До коментар #37 от "дам":

    Отделно сравняваш трюфел с изгнила ябълка
  • 42 Мен

    8 2 Отговор
    Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти в САЩ (NAR) и редица агенции за недвижими имоти ще трябва да отговарят пред съда по колективен иск, заведен от купувачи на жилища, които ги обвиняват в заговор за изкуствено завишаване на комисиони на брокери, реши съдия в Чикаго.

    Съдията от Окръжния съд Андреа Ууд не отхвърли исковете, според които асоциацията на брокерите, Keller Williams, Re/Max и други са нарушили американския антитръстов закон, като са повишили цените на жилищата за продажба в цялата страна, предава Ройтерс.
  • 43 умен

    7 5 Отговор

    До коментар #40 от "Аз Кочо":

    Усещаш ли, че обясни защо тука са толкова "нереални" цените?

    Коментиран от #46

  • 44 Аз Кочо

    9 5 Отговор
    Пак не си прочел всичките ми коментари

    " сравняваш, Париж, Лондон , трюфел с изгнила ябълка София, Бургас "

    Всеки иска в Париж и Лондон.
    И аз искам там но нямам тези пари.

    Масата там не може да си позволи да купи но винаги има богати хора от чужбина които купуват там.

    От София бягат хората да не говорим за Бургас
  • 45 Аз Кочо

    7 4 Отговор
    Отделно един твърдеше че било нормално имот в Лазур да струва 440 к евро.

    Ето отново моя отговор на това

    440к евро са 638к CAD или 475 200 usd
    Вторият по големина балон в света след Хонг Конг е този в Торонто.
    Та за тези пари можеш да купиш апартамент в център Торонто с 2 спални и парко място.
    Можеш да купиш и апартамент или къща навсякъде в сащ.

    Можеш да си купиш с тези пари 50 м2 в Париж, Лондон или където и да е в Европа.

    Коментиран от #47, #49

  • 46 Мен

    9 8 Отговор

    До коментар #43 от "умен":

    Брутният вътрешен продукт на Обединеното кралство през 2023 г. е 2,274 ТРИЛИОНА британски лири

    БВП достига 47 732.8 млн. лева през третото тримесечие на 2023 г.

    БВП Англия спрямо БВП бг разлика 106 пъти в полза на Англия.

    Средна цена на жилище в Лондон 516к паунда, средна заплата 44 370к паунда год.

    Съотношение заплата към цена Лондон 11г

    Бг средна заплата София 32400 г.
    Средна цена жилище София 130 к евро.

    Цена към заплата 8г.

    БВП на Англия е 106 пъти по голям от този на бг.

    Но имотите спрямо заплатите в Лондон отнесени към тези в София е 11:8 в полза на София.

    Заключение

    Скоро ще догоним Лондон по цени на имотите но никога по БВП!!!!!!!

    Коментиран от #155, #157

  • 47 дам

    7 9 Отговор

    До коментар #45 от "Аз Кочо":

    Може да си купиш въшки. В предпочитаните райони цените достигат до 15К евро на квадрат, при заплати от 4К. А самия факт, че се разраства Бургас с два нови квартала е показателен. Преди десетина година си спомням, че ми предлагаха двустаен с гараж ново строителство в Меден рудник за 25 хиляди евро и аз не го взех, защото видиш ли бил на 10 минути от плажа, не бил до Морската ами в някакъв си краен квартал от който може за 20 минути да си и в Созопол където имотите са с двойни и тройни цени.

    Коментиран от #48, #50, #52, #56

  • 48 Мен

    8 4 Отговор

    До коментар #47 от "дам":

    Хехех, 15 к паунда струва в центъра на Лондон.
    А в центъра на София се продаде на 7000 евро м2.
    Затова ти дадох средна цена.
    И пак да повторя Лондон и Париж купуват най богатите хора на света.

    Авганистанците минават транзит през бг и не си и помислят да останат тук.

    Сравняваш мушмули с трюфели.

    За Бургас не искам и да говоря, даже руснаците избягаха от там

    Коментиран от #173

  • 49 дам

    7 6 Отговор

    До коментар #45 от "Аз Кочо":

    А забравих да спомена , че в центъра на Бургас до морската гара може да си паркнеш за 1 лев на час на платен паркинг, а в Лондон само за да влезеш в централната част на града с частната си кола ти вземат 15 паунда и след това 6 паунда на час те цакат за паркиране. За5 часа престой в центъра на Бургас ще те сурвакат с 5 лева, а за толкова в центъра на Лондон заминаха 50 паунда.

    Коментиран от #53

  • 50 Гост

    11 4 Отговор

    До коментар #47 от "дам":

    "Бургас се разраства" Строи се на всеки квадратен метър а хората бягат от Бургас. На това ли му викал разрастване?!
  • 51 гост

    8 6 Отговор
    Тази седмица за пръв път ипотеките в щатите минаха 7% при срок от 30 години. Смятайте за какво иде реч. 30 години вързан на 7%, а в България за 3% ипотеки се говори, че щели да потопят купувачите.

    Коментиран от #54

  • 52 милото В у е

    7 6 Отговор

    До коментар #47 от "дам":

    купи в Бургас и сега ще слушаме поредните глупотевини , колко хубаво било тамц А бе "юнак" , ти къде си живял преди да се настаниш в Софеа , а ?!
  • 53 Аз Кочо

    9 4 Отговор

    До коментар #49 от "дам":

    Лондон не е за прошляци.

    Самите те ходят в центъра с метро.

    Трафикът в София вече е по интензивен от този в Истанбул, имаше статия онзи ден.

    Тези цени там целят да откажат хората да карат коли. Тук в бг мрем от мръсният въздух на 30 годишните трошляци дето всеки маймун кара и се мисли за голямата работа

    Коментиран от #55

  • 54 Мен

    8 2 Отговор

    До коментар #51 от "гост":

    Момче, октомври месец ипотеката 30г в сащ беше 8 пр.
    Сега пак се качва.
    Долните 50 пр. От населението на сащ притежават 750 к долара в активи.

    От тези 50 , 30 пр. Притежават 75000 долара.

    Само долните 20 процента са.по зле.

    За първите 50 пр. Няма да говоря защото ще ти прилошее.

    80 пр от българите имат влогове до 10000 лв. И това представлява 4 процента от влоговете в банките.
    А само 2 процента притежават близо 90 процента от сумата на парите в банките.

    Коментиран от #58

  • 55 дам

    9 6 Отговор

    До коментар #53 от "Аз Кочо":

    Абе ти ходил ли си в Лондон, че си ги приказваш тези... На 5 минути от Челси в Хамърсмит трудно може да видиш англачанин. Пълно е с пакистанци и индийци. А това, че по всякакъв начин се опитват да вкарат хората под земята за да отидат до града за мен не е плюс. За мен е плюс , че в Бургас лятото може да паркирам за 1 левче на 50 метра от плажа им в централната част, където е пълно със заведения и по една случайност тази година в Бургас чадър и два шезлонга бяха 4-5 лева за цял ден. Бургаско ледено 3 лева , а не 5 паунда. Бургазлии са си за завиждане, а да не говорим, че живеещите там плащат за цяла година 50 лева за синята си зона и могат да паркират където си искат.

    Коментиран от #59, #63

  • 56 Вйчо

    7 3 Отговор

    До коментар #47 от "дам":

    кАжи честно , колко се изръси за боксониерата в Лазур, панелка ли е , ти си тарикато момче , не може да не си дал 300К за 45 кв.м. хааа ха ха. Добре че поне си на кредит, трийсе годишен , на "ниска" лихва

    Коментиран от #57

  • 57 Аз Кочо

    7 4 Отговор

    До коментар #56 от "Вйчо":

    Онзи ден писа че е платил 1800 евро на м2.
    Жив и здрав па ако е и с кредит, жална му майка!
  • 58 дам

    5 4 Отговор

    До коментар #54 от "Мен":

    Проблемът не е че е 8 процента лихвата им по ипотеката, а проблема е че е фиксирана за 30 години. Смятайте за какво прецакване иде реч. Дори и да паднат лихвите наполовина купуващите там сега са вързани доживот на непосилни лихви. В същото време взелите ипотеки преди 5 години на по 4% не искат да продават, защото вече няма такъв филм

    Коментиран от #60, #68

  • 59 Аз Кочо

    10 4 Отговор

    До коментар #55 от "дам":

    Братле, живей си в Бургас. Щом ти харесва, това се важното!

    Всеки е различен.

    За мен в България цената на м2 в София не трябва да е повече от 1000 евро

    Но недей, моля те да сравняваш бг с Великобритания, Франция и т.н

    Коментиран от #61

  • 60 Аз Кочо

    7 4 Отговор

    До коментар #58 от "дам":

    Момче, смешен си.

    3 пр ФИКСИРАНА за 30 г.

    Тук още в края на годината лихвите ще излетят.
    След 5 г. Може и да са двойни а ти ще.спиш ли спокойно?

    Коментиран от #62

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 дам

    4 6 Отговор

    До коментар #60 от "Аз Кочо":

    И двойни да са , ще станат 6 процента , тоест цели 2 процента по ниски от в щатите. А аз съм сигурен , че няма да станат, защото лихвите по депозитите в БГ са 1% и тези с депозитите са яко вътре. За миналата година банките в България при 3% ипотеки са с рекордна печалба от над 3 милиарда. Защо им е да вдигат ипотеки, като трупат такива печалби. Те не искат да се напълнят с тухли, а искат да си им капе от ипотеките.

    Коментиран от #64, #65, #66

  • 63 истински бургазлия

    12 4 Отговор

    До коментар #55 от "дам":

    Закривай Бургас, егати градът, превърнаха го в гето. Град от селски тип. Дадоха на ТИМ-аджии летището, пренасочиха полеите към Варна. От Варна взеха сярната киселина и изтровиха рибите в бургаския залив. Товарите хубавите гои прехвърлиха във Варна и сега пристанището в Бургас е Пристанище на което не акостират кораби, защото всичко по пристана е дадено на наши хора. Закриха, пивоварния, мелниците, Камбана... НЯМА РАБОТА, но е най-добрия град за живеене за отбрани хора...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Аз Кочо

    8 4 Отговор

    До коментар #62 от "дам":

    Хахаха, дали ще могат хората да поемат 6 пр. при сегашните цени на имотите,м?

    Освен това в сащ ще са 3 за 30 г. За тези които са изтеглени.
    Затова няма сделки там защото не се продава и не се купува на лихви от 7
  • 66 Мен

    5 4 Отговор

    До коментар #62 от "дам":

    Слушай сега.
    Аз имам депозити на 2 пр. В евро и на 3 пр в долари.

    Когато ти докараш такава доходност от отдаване на имот под наем ела да се похвалиш

    Коментиран от #69

  • 67 Аз Кочо

    7 3 Отговор

    До коментар #61 от "дам":

    ТЪРСЕНЕ И ПРЕДЛАГАНЕ.
    Това е този пазар, търсенето го няма съответно цените ще са надолу, ще видим колко надолу.


    А до тогава ти си плащай ипотеката и се кръсти всеки ден да не стане бау.
  • 68 Аз Кочо

    7 3 Отговор

    До коментар #58 от "дам":

    "Смятайте за какво прецакване иде реч. Дори и да паднат лихвите наполовина купуващите там сега са вързани доживот на непосилни лихви."

    Това пак обяснява колко си бос.

    Ако лихвите паднат на половина в сащ до 1.5 за 30 г.
    Пазарът ще излети в космоса защото всеки ще бърза да рефинансира с по ниска лихва.

    Но за да паднат до толкова фед трябва да е на 0.
    Това ще стане пай само ако метеорит удари земята.
  • 69 дам

    6 4 Отговор

    До коментар #66 от "Мен":

    Абе как не те е срам да се хвалиш с 2% доходност при официална инфлация от 9.5 процента. Това си е мазохизъм. Не ти ли пратиха смс вече за индексацията. Ако някой не е разбрал мобилните ясно ви показаха какво се случи последните 3 години в България откакто дойде промяната. 3 пъти индексация на тарифите миналата година с над 15 процента , а тази с почти 10 . За последните 5 години официално инфлацията е над 30% , имотите са поскъпнали с над 50%, а той се хвали с по 2 процента доходност. Както казах мазохизъм.

    Коментиран от #70

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Мен

    9 3 Отговор
    Отделно, цената на твоят имот ще върви надолу, защото масово се строи
    40 пр. От имотите в бг са празни, в София 35 пр.
    Тези имоти рано или късно ще излязат на пазара.

    Населението на бг се топи. София е намаляла с 20 к души, за Бургас да не говорим.

    Ти си набил пари в едно нищо без перспективи.

    Аз съм инвестирал в бяла държава в която винаги ще избия поне това което съм вложил.

    Коментиран от #72

  • 72 дам

    6 6 Отговор

    До коментар #71 от "Мен":

    Спри да се излагаш . Населението на България намалява още от преди 30 години. През 2000 година сме били 7.5 милиона официално и цените в София бяха по 200 долара на квадрат. 2022 година сме с милион по- малко, ама цените са 2000 долара за квадрат. С твоите 2 процента доходност , леко не ти ли е неудобно, че тези купили преди 20 години са с 10 пъти напред а не в процентче, два като теб.

    Коментиран от #75, #76

  • 73 дам

    4 4 Отговор

    До коментар #70 от "Аз Кочо":

    Ау защо тогава две седмици дъвчат индексациите на мобилните услуги и отговора на комисията беше, че имат право да увеличат цените с 9.5 процента заради инфлацията за миналата година. Същото направиха и предния път ама с 15.3 процента.
    Хайде у лево.
    Ти нямаш ли мобилен, че се правиш на разсеян

    Коментиран от #74

  • 74 Аз Кочо

    6 4 Отговор

    До коментар #73 от "дам":

    Това се нарича Картел.
    Провери в Гугъл какво значи.

    Коментиран от #187

  • 75 Аз Кочо

    7 5 Отговор

    До коментар #72 от "дам":

    А това се нарича БАЛОН

    Когато цените излетят с 300 процента за 2 години.

    Балоните винаги гърмят.

    Коментиран от #78

  • 76 Аз Кочо

    7 4 Отговор

    До коментар #72 от "дам":

    "С твоите 2 процента доходност , леко не ти ли е неудобно"

    А на теб не ти ли е неудобно да платиш 1800 евро на м2 в Бургас?

    Предполагам с кредит в плаваща месечна лихва?

    И какво печелиш ти на месец- нищо

    Плащаш лихви и главници за нещо което може да струва 2 пъти по малко до година

    Коментиран от #77

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 дам

    5 8 Отговор

    До коментар #75 от "Аз Кочо":

    Хайде оставям ви , че вашия случай е безнадежден. Ако извадя статия тук от преди 5 години ще ги чета същите глупости, балон, всеки момент се пука, и как се спука , че цените от 1000 евро станаха близо две.
    Никой не купувал, пък в Бургас нови квартали се появяват, никой не купува, а Сарафово е увеличило с 10 хиляди жилища жилищния си фонд. Ако никой не купува ще построят 50 нови апартамента , а не 5 хиляди.
    В Лазур в новата сграда дето я продаваха под хиляда евро до Флората, сега има 4 апартамента да се продават на много по високи цени. Останалите 150 апартамента не са на пазара дори. Всичко продадено.

    Коментиран от #80

  • 79 Аз Кочо

    5 4 Отговор

    До коментар #77 от "дам":

    Недей да ми отговаряш защото се излагаш!

    Много не са ти ясни!

    Казвал съм ти го много пъти.

    Радвам се че ти завиждат, но явно това са хора които не могат да си позволят нищо.

    Съвет.
    Не се сравнявай с тях а с тези които са много по добре от теб!
  • 80 Аз Кочо

    5 4 Отговор

    До коментар #78 от "дам":

    Строят защото са взели кредитите и няма накъде.

    Ще видим след 2 - 3 на кой ще ги продават те а и вие "инвеститорите"

    Коментиран от #81

  • 81 дам

    4 8 Отговор

    До коментар #80 от "Аз Кочо":

    Напиши флора панорама и пак си фантазирай... Дори 4 милиона да стане България, все ще се намерят 300 човека да искат да живеят на първа линия до парка и морето. Излизаш от входа и си имаш парк над сто декара, а само на 5 минути плажа.
    Има един не лош апартамент за 360 хиляди евро в тази сграда там с хубави гледки, същите на зелено се продаваха под 200 хиляди докато я строяха сградата.

    Коментиран от #83, #85

  • 82 Аз Кочо

    6 4 Отговор
    Ето отново моя отговор

    440к евро са 638к CAD или 475 200 usd
    Вторият по големина балон в света след Хонг Конг е този в Торонто.
    Та за тези пари можеш да купиш апартамент в център Торонто с 2 спални и парко място.
    Можеш да купиш и апартамент или къща навсякъде в сащ.

    Можеш да си купиш с тези пари 50 м2 в Париж, Лондон или където и да е в Европа.

    Коментиран от #84, #86

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 дам

    4 7 Отговор

    До коментар #82 от "Аз Кочо":

    Аве аз ти говоря за БУРГАС !!!! , ти ми сравняваш с някакви си торонтовци , моронтовци хонкгилдонги ?! Ти одил ли си скоро в Бургас да видиш че целиа хайлайф е там ве

    Коментиран от #87, #90

  • 85 Мен

    6 1 Отговор

    До коментар #81 от "дам":

    Докато има будали ще им си тарикати да ви скубят., веднъж с квадратурата, втори път довърши си сам и трети път с цените които са смешни!
  • 86 дам

    4 4 Отговор

    До коментар #82 от "Аз Кочо":

    Ще си купиш въшки. И аз ти казах. Примера който ти давам е за топ мястото в града и може да го сравняваш само с апартаментите в Париж които имат гледка към Сена и Айфеловата кула, а тези апартаменти в Париж са по над милион. В София се продал един апартамент за 7 хиляди долара квадрата, а в Париж сигурно най скъпия продаден може да е и над 70 хиляди. Не разбирате ли , че има определени имоти които нямат общо с целия пазар. Такъв е случая и с имотите в Бургас с над 2-3К за квадрат, те се броят на пръсти.
    Ако от терасата ти имаш фронтална гледка към Ниагарския водопад, дали няма да е над милион апартамента ти ...

    Коментиран от #91, #93

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Аз Кочо

    5 4 Отговор
    Хахахахаха не съм "Одил" скоро нямам и желание
  • 90 Не споря

    6 4 Отговор

    До коментар #84 от "дам":

    И Бургас , и Слънчев бряг , и Варна са твърде впечатлителни за се ля нията, особено с чалгакултурата. При сграда с 150 апартамента гюрюлтията ще е точно като за такъв типаж хора , наслаждавай се на почивката си
    ПС Не забравяй да си пуснеш Кондьо преди лягане

    Коментиран от #92

  • 91 Мен

    6 6 Отговор

    До коментар #86 от "дам":

    Момко, не сравнявай Бургас дори с София, да не говорим за други западни градове.

    Бургас е едно мръсно, бедно село!
  • 92 дам

    3 4 Отговор

    До коментар #90 от "Не споря":

    Дам, така ще да е . Това е нова сграда, няма наследени имоти в момента , няма такива с празни джобове дето могат да извадят 200К плюс за апартамент. Купилите там не са като твойте съседи в панеляка дето нямат 10 лева да си платят асансьора и го спрели. Точно цената отсява съседите ти. Долу в гаража ако влезеш 90 процента от колите са по над 100К

    Коментиран от #95

  • 93 Ха ха ха.......

    4 3 Отговор

    До коментар #86 от "дам":

    Забелязал съм как индивидите, израснали в по-малки населени места се впечатляват от лъскавото , шаренкото , високите сгради , на някои дори им харесват задръстванията , чувстват се като част от стадото ! Руснаците например си умират да видят морето и не можеш им затвори чейнето с часове .... но това е друга тема. Хората са различни , едни харесват зеленина , тишина , уредена инфраструктура , ....Други са като нашия форумен герой , 150 апартамента, може би в стъклена фасада сграда , а ако има и шарени лУльки на "дворо" ....ееех , бай ти Ганьо , жив да си ни
  • 94 гост

    6 1 Отговор
    Съгласен съм, че има определени сгради, комплекси и локации които не са за всеки. Защото дори и да стои празен апартамента имаш стабилни разходи от по 2-3 К на година само за такса поддръжка. Ако не си плащаш, не те мотаят от управляващата компания, а те дават на колекторските фирми и бързо си плащаш и им благодариш.
  • 95 Аз Кочо

    5 5 Отговор

    До коментар #92 от "дам":

    В какво се опитваш да ни убедиш?
    Кажи с две думи...

    Коментиран от #97

  • 96 Аз Кочо

    7 5 Отговор
    Ако се опитваш да ме убедиш че си супер инвеститор като си купил в град Бургас ново от 70 м2 по нот.акт но 40 в действителност, на голи стени за 1800.евео на м2 и с кредит на плаваща лихва, ще ти отговоря, не можеш да ме убедиш.

    За мен си се прекарал и то яко
  • 97 дам

    6 7 Отговор

    До коментар #95 от "Аз Кочо":

    В нищо не ви убеждавам, просто ви показвам, че в сграда в Бургас апартаменти от по 2К квадрата се купуват като топъл хляб и от 150 апартамента на пазара има 4 в момента които са препродажби са една хубава надценка от 50-80% С две думи, гроздето е кисело. Всеки мечтае да има ферари в гаража, ама веднага може да му намери кусури, че пътищата в БГ само го спират за да няма. Смях

    Коментиран от #98, #99

  • 98 Аз Кочо

    7 5 Отговор

    До коментар #97 от "дам":

    До колкото си спомням сделките в Бургас са с около 20 пр по малко на год. База 2023 спрямо 2022 а с 35 пр. По малко 2023 към 2021

    Затова ще кажа че пак говориш на изуст.
    До тук не видях една статистическа цифра от теб а само волни съчинения

    Коментиран от #100

  • 99 Браво пич

    5 4 Отговор

    До коментар #97 от "дам":

    само дъ тъ питам , ти на никулден ли празнуваш , в смисъл , не че си никола , а си шаранче , каквото ти подадат и кълвеш. Не се обиждай , малко бургаски хумор няма да ти навреди , на ли си морски вече
  • 100 дам

    3 4 Отговор

    До коментар #98 от "Аз Кочо":

    Явно немоеш да ме разбереш , чесно , кат седнеж на масата не те ли кефи като кажеш , че си купил нещо скапо , а не кат некои прошляци за безпари. Народо се впечатлава от тува какво скапо си купил ако искаш да те уважават и да си некой , така че па че тегла кредит и па че купувам ясно ли ти е; Това се вика бизнестаргет по научному , нищо не разбираш от икономика

    Коментиран от #101, #102

  • 101 Аз Кочо

    5 4 Отговор

    До коментар #100 от "дам":

    Хахаха, сега те разбрах
  • 102 Хоп троп

    4 3 Отговор

    До коментар #100 от "дам":

    Въйе , ти май като се нервираш малко и изтърваш граматиката. Две валидобчета преди лягане , че с този кредит...
  • 103 дам

    6 5 Отговор
    И да ме копирате и да пишете с моя ник, нищо не променя. Ще си останете същите ....
    Докато се пенсионирате докато пукате балона тук, живота си е минал. Човек има един живот и като стане на 80 едва ли му е до хубави апартаменти, коли, жени. Ако между 30-60 не живееш. Подигравайте се на хората дето имали къща, ваканционен имот, апартаменти и стискайте палци да му се сринат цените и да можете и вие да сте на неговото място.

    Коментиран от #104

  • 104 Аз Кочо

    5 4 Отговор

    До коментар #103 от "дам":

    Абе вуи, ама защо си мислиш, че ние живеем на улицата бе?
    Всеки българин има нещо някъде а много хора имат и повече неща.

    Разликата е че ти плащаш кредит и ще.пшащаш 10,20,30 г и живота ти ще е минал докато изплатиш. А може и да не успееш.

    Аз имам достатъчно и си живея живота сега, когато трябва да го живея!

    Коментиран от #176

  • 105 дам

    3 5 Отговор
    Само не мога да разбера вас какво ви топли, дали струва 2К квадрата или хиляда. Трябва да ви интересува само ако много искате да купувате иначе няма никакъв смисъл с такъв трепет да чакате това пукане на балона. Другия вариант е толкова да завиждате, че единствения ви кеф е този с по 3-4 имота да му натежат и да трябва да продава някой от тях. Както казах не е важно само да имаш, а и кога го имаш. Ако ви подарят пистов мотор за пенсионирането дали ще е същото, като да ви го подарят на абитуриентския...

    Коментиран от #106

  • 106 Аз Кочо

    5 4 Отговор

    До коментар #105 от "дам":

    Има хора като теб които са паникьосани защото не разбират че ги лъжат и искат да купят.
    Те за разлика от теб не са се прецакали защото все още не са теглили кредит за да купят

    За това пиша тук, за тези хора а не за такива като теб.

    И ответен въпрос

    Ти защо си тук след като си купил?
    Най вероятно защото си разбрал че си се прецакал и не можеш да понесеш че другите все още не са се прецакали.

    Та защо си тук ти?

    Коментиран от #107

  • 107 дам

    3 4 Отговор

    До коментар #106 от "Аз Кочо":

    Тук съм защото следя да видя дали съм направил добра сделка или не. Като гледам обаче с какъв трепет чакате това пукане на балона съм сигурен, че винаги ще мога да го продам, дори и на загуба, ще го продам. По вашата логика никой не трябва да купува нов автомобил, защото като излезе от магазина само за ден вече е с 20 процента надолу, а до петата година с 50 процента. Хората го знаят това, ама въпреки това се купуват новите коли и за да може вие да си купите дори стара, някой трябва преди вас да се е прецакал

    Коментиран от #108

  • 108 Аз Кочо

    4 3 Отговор

    До коментар #107 от "дам":

    Не си прям.

    След като хората купят нещо което да искали те не гледат назад а продължават да живеят.

    Ти обаче.си всеки ден тук и както казваш гледаш дали си направил добра сделка.
    Това значи че ти се съмняваш.

    Настървеността ти показва че си разбрал че има проблем но ти убеждаваш хората в правотата ти

    Това е странно поне за мен!

    Мисля че нещата са ти пределно ясни но ти ги отричаш и търсиш съмишленици които да потвърдят че си прав.

    Коментиран от #109, #110

  • 109 дам

    4 4 Отговор

    До коментар #108 от "Аз Кочо":

    Ако ползвам този апартамент 10 години , който е на 5 минути от плажа, ако този апартамент го ползват мои роднини, близки , приятели и трупаме спомени от младените си там, дали ще съм се прецакал, ако след 10 години този апартамент струва с 20 процента по-малко... По скоро бих се прецакал, ако съм искал нещо, можел съм да си го позволя, ама не съм го взел, защото съм слушал някой , че през 2018 е имало балон, той станал още по голям през 2020 , 2022 ... Е както казах, пълно е и с дрехи втора употреба, значи ли , че трябва само от там да пазаруваме, защото цените са наполовина. Трябва ли да си купуваме само кренвирши, защото и с тях няма да си легнем гладни. Разберете, че живота е днес и сега, а утре не се знае

    Коментиран от #111

  • 110 дам

    3 4 Отговор

    До коментар #108 от "Аз Кочо":

    И да търса съмишленици теб кво те топли , и да съм се прекарал кво , важно е , че ся се кефя на живота а не кат остареа, капиш

    Коментиран от #112, #113

  • 111 Аз Кочо

    4 3 Отговор

    До коментар #109 от "дам":

    Ако го ползваш 10 -15 години защо се интересуваш какви са цените сега и какви ще бъдат и са били? Има три причини
    1 искаш да го продадеш на печалба но не ти стиска или няма купувач
    2 Харесва ти да се чувстваш богат но никога не би продал.
    3 Знаеш че има проблем и това не ти дава мира.

    Аз купих 2 апартамента в живота.ми и никога не съм мислел да продавам за да изкарам пари.

    В момента и с двата съм много напред, но какво от това след като няма да.продавам нито мисля да купувам

    Коментиран от #114

  • 112 Аз Кочо

    4 3 Отговор

    До коментар #110 от "дам":

    Човек който се кефи на живота не би киснал тук.
    Аз съм тук защото тази измама трябва да се разобличава.

    Коментиран от #116

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 дам

    3 4 Отговор

    До коментар #111 от "Аз Кочо":

    Значи е съвсем нормално всеки да има поне по два апартамента, както Кочо. Значи е нормално празните апартаменти да не са 30% а много повече... Да нормално е човек ако може да си купи апартамент, да осигури и за децата си, да си купи и ваканционна къща или апартамент. Нищо лошо няма в това.
    То ако ставаше само с писане на коментари, ти имаш хиляди коментари последните години и все рутиш цените, а те растат ли растат. Станали двойни за 5 години. Българите преживяха Виденовата зима , само защото имаха покрив над главата. Това ако се случи в някоя държава от западните където 50% са под наем, ще бъде масов мор.

    Коментиран от #117

  • 115 дам

    4 5 Отговор

    До коментар #113 от "Манго":

    20 минути до Созопол, 20 минути до Несебър ... Дори да реша да отида до най южния ни морски курорт имам 2 часа , същото е и със северните. Бургас е на такова място, че може да обикаляш без проблем всички български морски градчета. Никой не ти пречи май месец да си в Гърция. То по тази логика като има ГТ и таксита за какво хората си купуват коли, всеки ден да сядат на една и съща седалка

    Коментиран от #118, #119

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Аз Кочо

    6 5 Отговор

    До коментар #114 от "дам":

    Виж кво братле,
    Моите имоти не са празни освен този на морето.
    Купувай ги на нормални цени през 2012 до 2014.
    Това бяха нормалните цени. Тези сега са абсурдни цени смешни цени!
    Никога не съм казвал че хората не трябва да купуват казвам че на тези цени не трябва да купуват

    И нали не си мислиш, братле че тези цени ще се задържат на тези нива камо ли да растат още.

    Като мислиш това жестоко грешиш, ти вече си сгрешил.

    Коментиран от #121, #123

  • 118 Та питам само

    4 3 Отговор

    До коментар #115 от "дам":

    Инфлуенсър ли си

    Коментиран от #120

  • 119 Аз Кочо

    4 3 Отговор

    До коментар #115 от "дам":

    Продължавай да купуваш, ти.

    Защо намамваш хората да го правят сега?

    Какво се опитваш да постигнеш?

    Дори и да искат да купят цените вече са абсурдни и много хора не могат да получат кредити, така че къщичката започва да се руши
  • 120 Аз Кочо

    5 4 Отговор

    До коментар #118 от "Та питам само":

    Не само инфлуенсър, той е най вероятно брокер.

    Или супер изк лате н купувач

    Коментиран от #125

  • 121 Според мен

    4 3 Отговор

    До коментар #117 от "Аз Кочо":

    момчето е рекламен агент , като тези предавания по по телевизиите , дето непрестанно облъчват бабичките да купуват ненужни вещи "изгодно"
  • 122 Гост

    2 2 Отговор
    Мигрантите ли ще идват?
  • 123 дам

    4 5 Отговор

    До коментар #117 от "Аз Кочо":

    Ами ако ти кажа, че през 2016 е било много по достъпно да се купи жилище отколкото 2012. Освен цени се гледат лихви по ипотеки, гледат се доходи и така.
    Знаеш ли каква е била средната заплата в София 2012 година и каква е била лихвата. Сега го съпостави с средната заплата през 2020 и лихвите и ще видиш, истината. Човек с 800 лева заплата и двойна лихва дали е ОК да плаща апартамент струваш 800 евро квадрата ... Средно заплатит в България последните години растат с 12 процента на година, не случайно дори и днес достъпността е по-добра.
    Както казах 2000 година цените са били по 200 долара, ама и заплатите са били по 100 долара е и тогава изгодно ли е било или не. И ми е много интересно дори и да ти повярват хората, как се купуват 3 имота за три години в периода 2012-2014 година. Съвсем взема хората за баламурници... Това за да се случи е трябвало да имаш 150К кеш тогава при заплати от по 500 евро средно или заплати средно за 30 години спестени. Все пак говорим за средната класа, а не само за богати.

    Коментиран от #126

  • 124 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Продължаваме Промяната":

    Продължавате с Пр0ст0тията.
  • 125 Вероятно

    4 2 Отговор

    До коментар #120 от "Аз Кочо":

    за да се оправдае пред булята му , че не е сгрешил , че е направил правилната "инвестиция" разбийш ли, затова климбари кажды ден тука
  • 126 Аз Кочо

    5 3 Отговор

    До коментар #123 от "дам":

    Братле, аз гледам на имот като на подслон а ти като на банкомат.
    Затова хора като теб купуват на върха и продават на дъно.

    Коментиран от #127, #128

  • 127 Лилиии

    4 2 Отговор

    До коментар #126 от "Аз Кочо":

    Гози инфлу е жертва на ту рските сериали, гледа хубави коли , хубави къщи , хубави гледки и иска и то , пък сгрешил ли е като се е заробил с кредит за да се отърка в лукса" .....има и такива , той ще си хапе за дника
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 дам

    4 5 Отговор

    До коментар #129 от "Прекарал си се":

    Научете се , че човек или може или не може да си позволи нещо. Затова има коли и по 20 хиляди има и по 2 милиона. Имаше един българин с едно бугати за 4 милиона той дали се е прецакал. Може и да се е прецакал, ама може и да не е . Примерно ако има 40 или 400 милиона защо да не си купи кола за 4 милиона. Така и с апартаментите, къщите и всичко останало. Прецакан може да бъде този само, който си надцени възможностите и си купи нещо което не му харесва. Всички които са си купили нещо което искат да имат и възможностите им позволяват, не са се прецакали. За едни е ОК да се глезят със скъпи коли, други влагат в картини, злато , яхти и така нататък ...
    За този дето ненавижда картините, може за него всяка картина над 100 лева да е минавка, за друг картина за 100 хиляди да е осъществена мечта и опция да е продаде за 200 на друг баламурник.

    Коментиран от #132, #172

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Аз Кочо

    4 2 Отговор

    До коментар #129 от "Прекарал си се":

    Тоя ептем откачи, а може да е някоя машинописка,хохохох
  • 134 Не четеш

    3 4 Отговор
    Ххахах, братле кога съм казал че съм теглил кредит да купя нещо?
    Продавам нещо и купувам друго нещо.
    А също и с мои лични спестявания.

    Това че ти си теглил кредит не значи че всички сме с.кредити ве смешен ник
  • 135 дам

    5 5 Отговор

    До коментар #130 от "Аз Кочо":

    Питах те точно за спестяванията. Как нормален човек на нормална заплата може да си купи 3 имота за 3 години. Знаеш ли колко бяха депутатските заплати в България 2012 година. 3 хиляди лева, дори с такива трудно може да си купиш имоти. Не че депутатите разчитат на заплати... Пак казвам, дай съвет на нормалния българин как със заплати 2000 година по 200 лева, 2005 по 500 лева се спестяват десетки хиляди за 3 апартамента за да ги купиш на дъното на цените . Смях 100% да спестява човек на средна заплата и да се храни от кофите, няма да спести и 50 хиляди лева за 10 години от 2002 до 2012. А в София 2012 година хубавите апартаменти започваха от 60 хиляди евро тристайните, тоест 120 хиляди лева

    Коментиран от #136

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Аз Кочо

    5 5 Отговор
    Казах 2 имота а ти що казваш 3 не знам, хахаха кога съм казал че съм теглил кредит да купя нещо?
    Продавам нещо и купувам друго нещо.
    А също и с мои лични спестявания.

    Това че ти си теглил кредит не значи че всички сме с кредити, ххаха
  • 138 дам

    5 5 Отговор

    До коментар #136 от "Аз Кочо":

    А това първото от космоса ли ти падна, че да го продадеш. Защо си мислиш, че в момента няма хора дето също имат наследство примерно няколко декара в Бистрица, Бояна по ливадите и хоп в сметката им половин милион. Или пък 100 декара земеделска земя в Добруджа и хоп 4 милиона ...
    Пак казвам, кажи ми за масовия случай, човек без да разчита на баба , дядо , мама , тате какво продава 2012 , че да купи друго. Продава на баба имотите ли и после се бие в гърдите. Ами аз знам за един човек дето баба му имаше ниви на 5 км от Банско и той и брат му ги продадоха и станаха милионери за нула време защо ги купиха за голям комплекс.

    Коментиран от #139

  • 139 Аз Кочо

    5 5 Отговор

    До коментар #138 от "дам":

    Абе колко пъти да напиша
    В бг 85 процента имат един имот а 9 повече от един.
    Тоест 85 процента от хората имат какво да продадат за да купят нещо друго.

    И ти също си продал нивите на дядо ти или къщата на баба ти на село.

    Или то си отгледан от вашите под наем?
    Може но варианта е минимален

    Коментиран от #140, #141

  • 140 дам

    7 5 Отговор

    До коментар #139 от "Аз Кочо":

    Какво ще ми напишеш бе спрял. Имат имоти ама като имаш имот във Видинско село за 10 хиляди лева дали се брои. Беше пълно с къщи по селата за по 10 хиляди лева преди няколко години.
    Тук ми излизате с номера как България се стопявала и нямало кой да купува. Еми да, България се е стопила досега с близо 2 милиона за 30 години, ама я вижте колко се е стопило населението на Бургас, Варна, Пловдив и София за 30 години. Може и 4 милиона да станем и половината да живеят в 3 града.
    Защо цените между 2009 и 2012 падаха, ами защото нямаше кой да купува дори и на 800 евро в София. Защо цените между 2018 и 2024 растат, ами защото имаше кой да купува и на 1200 и на 1500 евро.
    Просто е.

    Коментиран от #142, #144

  • 141 Пачанга

    7 3 Отговор

    До коментар #139 от "Аз Кочо":

    Кочо, умният е раснал като Христос заченат непорочно и живял в пустинята
    Никой нищо не му е дал, а той а теглил кредити.
    Не е имал родители и те не са му дали за първоначална вноска.

    Той е единственият които не е получил нищо от никъде

    Коментиран от #143

  • 142 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #140 от "дам":

    Кажи сега на теб кой ти даде парите за първата вноска?
  • 143 дам

    5 6 Отговор

    До коментар #141 от "Пачанга":

    Дали е проблем в момента за 50 хиляди българи които официално декларират заплати над 10К на месец, да им дадат кредит с вноска 2-3 К и да си изплатят имота без проблем, без помощ от баба и дядо...
    Заплати от 10К през 2012 едва ли са вземали и 50 човека в България, не 50 хиляди, когато Кочо е спестявал и харчил на баба от имотите. И какво е спечелил, ако е продал на баба панелката и си е купил негова. А сетих се . Кочо е ясновидка и наследница на Ванга. Продал е лятото на 2008 на върха на баба апартамента , пратил е в старчески дом и е чакал 3 години защото е знале, че 2012 ще е дъното. Хахаха

    Коментиран от #145, #146

  • 144 Аз Кочо

    6 5 Отговор

    До коментар #140 от "дам":

    Защо цените между 2009 и 2012 падаха, ами защото нямаше кой да купува дори и на 800 евро в София. Защо цените между 2018 и 2024 растат, ами защото имаше кой да купува и на 1200 и на 1500 евро.

    Защото 2008 до 2016 банките не даваха кредити.

    А сега гонят хората и ги молят да вземат само и само да се зарибят

    Коментиран от #147

  • 145 Аз Кочо

    6 5 Отговор

    До коментар #143 от "дам":

    140к са хората в бг който са декларирали доход над 3700 лв на месец.

    Просто смешна бройка на фона на 6 млн души
  • 146 Мен

    4 3 Отговор

    До коментар #143 от "дам":

    Тези 50 к значи ли че са живеели на улицата.
    И защо всички трябва да са купили

    А тези които са купили са купили 1 макс. 2 имота и няма да купуват всяка година по един.

    Който е купил е.купил това е положението.

    Купувачите се изчерпвха
  • 147 дам

    6 5 Отговор

    До коментар #144 от "Аз Кочо":

    Стига смешки... Па ПАааа ПАааа ... помним всичките реклами, а сега 90 от рекламите са за хапчета за газове и бръчки.
    Даваха кредите на двойни и тройни лихви от сегашните тогава.
    Когато продаваш едно нещо и купуваш друго , не е за хвалене, защото ако не си продал на баба панелката , че да си купиш твоя, и панелката на баба е повишила цената си значително от тогава, дори и да не си пипал нищо в нея. Платил си за 10 години данъци за хиляда лева , а тя е поскъпнала със 100 хиляди от тогава.
    Тоест Кочо нищо не си направил, един актив на баба си го записал на твое име и после пишеш по форумите, аз купих апартамент , ама с парите на баба. Така всеки може, да направи. Кажи на тези дето 2012 година са звемали по 400 евро заплати да си купят апартамент за 60 хиляди евро и дали им се е виждало евтино.

    Коментиран от #148, #149

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Аз Кочо

    6 6 Отговор

    До коментар #147 от "дам":

    Когато ти братле продадеш коптор с една спалня в София и си купиш апартамент в Монреал идеален център с две спални 89 м2 РЕАЛНИ и включено парко място, ела и се похвали.

    А до тогава плащай ипотеката на копторчето ти в Лазур и се моли да имаш работа да го доизплатиш.
    И пали свещи на баба ти че ти е оставила място където да живееш

    Аре лягай да спиш че.ми писна да ти обяснявам

    Коментиран от #151

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 дам

    7 6 Отговор

    До коментар #149 от "Аз Кочо":

    И за какво ти е апартамент в Монтреал, като 24/7 си по форумите за да рутиш цените в България...
    Нали се сещаш, че мога да ти напиша, че нямам апартамент в Бургас, а два в Абу Даби и 5 в центъра на Виена. Тук всеки може да е рода на Мъск и Гейтс. Няма проблеми. Не знам колко ни струват имотите и апартаментите в БГ , ама съм сигурен, че сайтовете и форумите са ни ТОП, иначе щеше да си фантазираш в канадските и нямаше да си тук.

    Коментиран от #152

  • 152 Аз Кочо

    5 7 Отговор

    До коментар #151 от "дам":

    Защото глу пако детето ми живее там а аз му гостувам когато поискам.

    Ако щеш вярвай през ония ми е.

    Аре разкарай се че ми се повръща от теб

    Коментиран от #154, #159

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 умен

    4 6 Отговор

    До коментар #46 от "Мен":

    Изключително грешно заключение. Според данните имат още да растат цените в София, докато догоним съотношението.

    Коментиран от #156

  • 156 Куку

    5 5 Отговор

    До коментар #155 от "умен":

    Кои данни? От къде?
    Източник моля?
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Куку

    4 3 Отговор

    До коментар #159 от "ХаХаХа":

    Чакам отговор

    Както винаги говориш на изуст.

    Кой каза че всеки софиянец има по 2 -3 жилища?

    Източник моля?

    Според данните имат още да растат цените в София, докато догоним съотношението.

    Източник моля?
  • 161 умен

    2 4 Отговор

    До коментар #158 от "Куку":

    данните от коментар 46. Него питай за източник!

    Коментиран от #163, #167

  • 162 умен

    5 4 Отговор
    специално за кочо от бг мама: "Крайно време е балонът на пастърмите да се спука. За под година над двойно покачване! На колите на старо също."

    Коментиран от #164

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Мен

    7 5 Отговор

    До коментар #162 от "умен":

    Затова търговците в бг чакат клиенти от Гърция и Румъния евентуално защото няма бг балъци, свършиха.
    Пак не си разбрал, щото източникът ти винаги е бг мама

    Коментиран от #169

  • 165 Куку

    5 4 Отговор
    Този коментар те пита от 2 години за данни и източници.
    Две години ти бращолевиш глупости и небивалици а и си вярваш
  • 166 Тръпчо

    6 4 Отговор
    Плащай лихвите на копторчето в Лазур и спри да ми се обясняваш.
    След 40 години като го изплатиш ела да почерпиш.
    Аре беж на обекту и не се скатавай работа те чака
  • 167 Аз Кочо

    5 6 Отговор

    До коментар #161 от "умен":

    "данните от коментар 46. Него питай за източник!"

    Забравих че още си на акт 14 и нямате интернет, вода и ток.

    Като ти ги пуснат ще разбереш кои са ни източниците, ххахаах

    Коментиран от #168

  • 168 Познавам жена му

    5 5 Отговор

    До коментар #167 от "Аз Кочо":

    След вчерашното нагряване каква глупост е извършил да купува с кредит прескъпо в огромен блок , пък било то и на уж "хубаво" място , днес съпругата му е показала пътя , даже и чехлите не е успял да си вземе. Хорски трагедии , породени от алчност , не са една и две , тепърва ще има много такива примери
  • 169 умен

    2 6 Отговор

    До коментар #164 от "Мен":

    Данни? Източник? Хахаха. Тези приказки може и да вървят пред бабките от седянката пред панелката на мама и тати, където живееш.

    Коментиран от #170

  • 170 Аз Кочо

    4 3 Отговор

    До коментар #169 от "умен":

    Хехех, иди в бг мама да им разправяш глупости, може някоя да ти се върже.
    Тук си объркал аудиторията.

    Коментиран от #171

  • 171 умен

    3 5 Отговор

    До коментар #170 от "Аз Кочо":

    Ако изкаж да знайш , у бгмама са триста пати по умни от вас тука дет сте се мрънкялници, там ми се радват дек сам купил у Бургаз 50 квадрата чиста площ за нема и 140 000€.
  • 172 Анонимен

    3 6 Отговор

    До коментар #131 от "дам":

    Ако не можете в бъдеще да си погасите кредита, ако имате такъв, ще се разделите с имота който не е ваш а все още на банката до изплащане на последната вноска.
    Имайте предвид, че лихвите в България са 90 процента с плаваща компонента която при увеличение се прехвърля директно върху вас.
    Проблемът е, че лихвите по ипотеките са плаващи и неизбежно ще се вдигнат. Човек взема решение за кредит при сегашните изкуствено ниски лихви, но реално ще му се наложи да плаща много по-високи лихви в следващите години. Изкуствено ниските първоначални лихви по ипотеките стимулират търсенето на кредит и раздуват цените на жилищата, но създават и рискове за изплащането на тези кредити
  • 173 Бат Жоро

    3 5 Отговор

    До коментар #48 от "Мен":

    А те кога ще събереш малко парички, та да посетиш Бургас, поне през зимата. За лятото....., просто си мечтай. Бургас е за хора с класа!
    За сега, дори и Варна ще остане само в мечтите ти.

    Коментиран от #175, #195

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Начупена батка

    6 4 Отговор

    До коментар #173 от "Бат Жоро":

    Парички съм събрал, но чии да диря в Бургас дори през лятото, когато има хубави ол инклузиви навсякъде в Испания?

    Бургас е за нашите селянчета те обичат да се пъчат там.

    Дръжте си го както и украинците и руснаците които са останали на тази територия
  • 176 Съвет

    4 4 Отговор

    До коментар #104 от "Аз Кочо":

    Кочо, кочовски, ако не живееш на улицата, то в най-добрия случай, живееш в мухлясъл гараж, под наем. И мечтаеш за панелна гарсониера /в най-доблия случай/ или боксониера, на първи етаж, в Люлин 6. По-добре е да се върнеш в Каспичан и да чакаш спукването на балона.... в главата ти.

    Коментиран от #177, #180

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Съвет и от мен

    5 3 Отговор
    Не ме мисли, а мисли как ще връщаш кредита и главницата за копторчето ти в Бургас
    Освен боклуците по улиците и лудницата от побесняло сел янчета по плажовете друго няма да видиш в близките 40 години.
    Всяко лято ще се наслаждаваш на мизерии ката там ако изобщо имаш изглед към морето в което все още се излива вашата канализация.
    Къпи се в айн ата и си въобразявай че си хванал Господ за шлифера.

    Коментиран от #179, #181

  • 179 дам

    5 0 Отговор

    До коментар #178 от "Съвет и от мен":

    Отвратителни стеееееееее, ох , лошо мийй
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 ХаХаХа

    4 3 Отговор

    До коментар #178 от "Съвет и от мен":

    Неук, неграмотен и пр ост си! Това за пом ията в морето се отнася за Варна, но отдавна течът там е спрян. А бе почети малко, образовай се малко!
    Водата по южното черноморие е кристално чиста. Ама ти от къде да знаеш!

    Коментиран от #184, #186

  • 182 дам

    2 2 Отговор

    До коментар #180 от "Шопа":

    Правилно Шопе , ела ми на гости у Бургаз , на строежа , много хубав изглет, абе море , песаци , трева , той Кочо не знае кво е изтински лукс, че ми хвали той Торонто моронто и тям подобни дпихнали градчета

    Коментиран от #185

  • 183 Дисекция на лицето умен

    4 0 Отговор

    До коментар #180 от "Шопа":

    Cпopeд бaнĸитe нaдцeнeни c 47%, aгpecивнo peĸлaмиpaни cъc зaвиднo caмoчyвcтвиe в oнлaйн плaтфopмитe, нo peaлизиpaни в ycлoвиятa нa двyцифpeн cпaд нa изпoвядaнитe cдeлĸи зa 4-тo пopeднo тpимeceчиe. Cдeлĸи "зaĸлючeни" cлeд oтcтъпĸи нaд 20% oт oбявeнaтa цeнa.

    Имoтният пaзap в Бългapия пoe цялaтa иĸoнoмичecĸa aĸтивнocт нa Бaй Гaньo пpeдпpиeмaчa. Чиcтo пcиxoлoгичecĸи бългapинът e дълбoĸo oбвъpзaн c "aпapтaмeнтa", пocтaвя гo нa ocoбeн пиeдecтaл и c ocoбeнa cтoйнocт, пpeди вcичĸo зapaди изĸлючитeлнo ниcĸaтa cи финaнcoвa ĸyлтypa и oтчacти aгpapeн пpoизxoд.

    Cилнo впeчaтлeниe пpaви и cпeĸyлaтивнoтo пpeпpoдaвaнe нa жилищa. Бeз oглeд paзмepa нa cгpaдaтa и възмoжнocтитe нa инвecтитopa имa peдoвни cпeĸyлaнти, чийтo бизнec e дa ĸyпyвaт "нa зeлeнo" и дa пpeпpoдaвaт. Toвa изĸpивявa пaзapa, зaщoтo paвнoвecиeтo ce нapyшaвa oт oтлoжeнитe oфepти и финaнcoвaтa тeжecт нa cпeĸyлaтивнaтa cдeлĸa.
    В резултат в peзyлтaт нaблюдaвaмe пoчти 2 гoдини нaдлъгвaнe c чyжди пapи (ĸpeдити) и пoĸyпĸo-пpoдaжбa нa "aĸтиви" c изтeĸъл eĸcплoaтaциoнeн cpoĸ.

    Hиĸoй нe иcĸa бaлaнc в пaзapa нa нeдвижими имoти, зaщoтo ниĸoй нe мoжe дa cи пoзвoли иcтинaтa. Πoд зaплaxa ca и вcичĸи ocтaнaли oбcлyжвaщи cтpoитeлcтвoтo ceĸтopи - cтpoитeлни мaтepиaли, мeбeли, битoвa тexниĸa, зaнaятчийcĸи тpyд...
  • 184 А така

    4 3 Отговор

    До коментар #181 от "ХаХаХа":

    хвали кафявото море , барем да се знай - най накрая и Вуето видя морйето и сега ще окодкодяка всичко , колко е голЕмо и мокро и в него има риби - китове
  • 185 Глупав инвеститор

    3 0 Отговор

    До коментар #182 от "дам":

    Този абзац те характеризира най добре и те поставя редом с другите оФце в стадото.

    "Имoтният пaзap в Бългapия пoe цялaтa иĸoнoмичecĸa aĸтивнocт нa Бaй Гaньo пpeдпpиeмaчa. Чиcтo пcиxoлoгичecĸи бългapинът e дълбoĸo oбвъpзaн c "aпapтaмeнтa", пocтaвя гo нa ocoбeн пиeдecтaл и c ocoбeнa cтoйнocт, пpeди вcичĸo зapaди изĸлючитeлнo ниcĸaтa cи финaнcoвa ĸyлтypa и oтчacти aгpapeн пpoизxoд."

    Коментиран от #188

  • 186 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #181 от "ХаХаХа":

    Не виждам що се ядосваш като няма риби да плуваш с тях ще плуваш с Акита.
  • 187 Ха-ха-ха

    4 3 Отговор

    До коментар #74 от "Аз Кочо":

    Е, ама много си бил умен, дори знаеш значението на такива необичайни думички! Бравос! Ашкосун, машалла!

    Коментиран от #189, #193

  • 188 умен

    2 3 Отговор

    До коментар #185 от "Глупав инвеститор":

    виж квж се лски , ти седал ли си с мен на маса , да видиш как ми се вазхищават сички и викат само баров браво дек сам купил на морето и то у най убавата сграда точно до морето дет се вика. Знаеш ли че сички изкат да ми доат на гости и цело лето че сме на купон и яко мастика до зори , а вие си лайте тука те и само завиждате това

    Коментиран от #190

  • 189 Аз Кочо

    4 3 Отговор

    До коментар #187 от "Ха-ха-ха":

    Ма много ми харесва това, ще го пейстна пак.
    Ма точно за теб е написано, ихихохи

    ""Имoтният пaзap в Бългapия пoe цялaтa иĸoнoмичecĸa aĸтивнocт нa Бaй Гaньo пpeдпpиeмaчa. Чиcтo пcиxoлoгичecĸи бългapинът e дълбoĸo oбвъpзaн c "aпapтaмeнтa", пocтaвя гo нa ocoбeн пиeдecтaл и c ocoбeнa cтoйнocт, пpeди вcичĸo зapaди изĸлючитeлнo ниcĸaтa cи финaнcoвa ĸyлтypa и oтчacти aгpapeн пpoизxoд."

    Коментиран от #191, #196

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 умен

    3 3 Отговор

    До коментар #191 от "До умен":

    И да ми викате байганю не мое да ме ядосате, аз че си пиа ракийката на тиферич на терасата на третиа етаж, че си гледам скъпите коли долу на паркинга , а вие че се бутате у Лулин у гарсонерите и че се возите на икарус № 111 , кой е умния са а ха ха ха

    Коментиран от #194

  • 193 На здраве

    3 3 Отговор

    До коментар #187 от "Ха-ха-ха":

    Коуега, пиини си бургаска и си уегай в копторчету че утре раута те чека.
  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Търси да купи в Лазур

    3 5 Отговор

    До коментар #173 от "Бат Жоро":

    Извинете, видях че имате имот в Лазур.
    Аз търся от 10 г да закупя там.
    Плащам 40 процента над вашата оферта ако се съгласите да го продадете.
    Ще купя дори и да е на дупка.
    Дайте координати.

    Коментиран от #198, #199

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Някой

    3 2 Отговор

    До коментар #195 от "Търси да купи в Лазур":

    Е, нема, нема.... Ша чакаш още 10 години. Купи в Меден рудник, не е лошо там, особено за такива като теб.

    Коментиран от #202, #212

  • 200 В у е ,

    3 4 Отговор

    До коментар #198 от "умен":

    като влизаш в морето навивай крачолите , че да не те познаят , че си от провинцията ха ха ха, и ако воже , не се печи по потник хааахаха......
  • 201 Хохохо

    3 3 Отговор

    До коментар #197 от "ХаХаХа":

    Искаш да кажеш че ти живееш в панелката на баба ти а в Бургас си теглил кредит и си сложил спестяванията на дядо ти за да купиш кашонче и на дупка, така ли.

    На мен не ми стига акъла до там и за това ще си живея в мазето на нашите.
  • 202 как е , морски

    3 3 Отговор

    До коментар #199 от "Някой":

    кълве ли рибата кълве ли , ако не шава , да знаеш, че не е писия , джапанка е ха ха ха..........

    Коментиран от #204

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Бабата на Каракуда

    4 3 Отговор

    До коментар #202 от "как е , морски":

    Него рибата ше го закачи на кукичката, този шаран
  • 205 ИнвеститУрЪт

    3 2 Отговор
    Съм язе се купуа на пик и прудаа на дану
  • 206 Шнорхел

    3 3 Отговор

    До коментар #197 от "ХаХаХа":

    Слагай плавниците и се потапяй в айната
  • 207 Абееееееееее

    3 3 Отговор
    я си гледайте работата вееееееееееее, яз си купИх коптор на морийеееееееееееее

    Коментиран от #208

  • 208 Морски

    3 3 Отговор

    До коментар #207 от "Абееееееееее":

    Дааааааааа и сега съм най бугатият бугариииииин
  • 209 Мен

    3 3 Отговор
    Вуи, лягам да спА, ако се изкряскаш пак и ме сАбудиш ще те положА

    Коментиран от #210

  • 210 Аре сабуди лиса вее

    2 5 Отговор

    До коментар #209 от "Мен":

    аре че нема с кой да се драча че сам купил най-убавио имот у бургаза на песъко и са сички на сейло че ми завиждаа че сам станал морски

    Коментиран от #211

  • 211 Аз Кочо

    4 3 Отговор

    До коментар #210 от "Аре сабуди лиса вее":

    Да, станах, отивам до банката да тегля кредит за да инвестирам в тухла и хоросан.
    Ще купя два защото след 3 години ще продам с тройна печалба.
  • 212 Аз Кочо

    4 3 Отговор

    До коментар #199 от "Някой":

    Има една стара поговорка за балончетата: всички балони завършват по един и същ начин, зле.

    Коментиран от #213

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Не мога да повярвам

    5 4 Отговор
    Чета коментарите тук и се чудя как може толкова простотия да се събере на едно място!? Не случайно сте бездомници.
    За пръв и последен път влизам в тая рубрика.

    Коментиран от #217, #219, #220

  • 217 Възмутена от брокерите

    3 3 Отговор

    До коментар #216 от "Не мога да повярвам":

    И аз се надявам, да се махнеш от тук и да не се връщаш никога повече, лъжлив брокер!

    Коментиран от #218, #223

  • 218 надявай се

    0 6 Отговор

    До коментар #217 от "Възмутена от брокерите":

    скоро ме чакай с нов ник, аз тук работя ве , ловя шарани
  • 219 Дедо ти Йоцо

    4 4 Отговор

    До коментар #216 от "Не мога да повярвам":

    Пич, тук простотията е в изобилие. Всякякви нещ астни безработни клавиатулници се подвизават тук. Всеки от тях се надява да си купи апартамент, но пари нямат и сънуват балони. Розови балони.

    Коментиран от #221

  • 220 Дето ти Йоцо

    4 0 Отговор

    До коментар #216 от "Не мога да повярвам":

    Таквиа кат мен и теп тука немат работа ,ние мое да се целите у кредити , ама си имаме две бане в двустаените , а от скоро я стана и морски, летоска че одим на море сички от с ело че са ми на гости ,

    Коментиран от #227

  • 221 А така

    3 2 Отговор

    До коментар #219 от "Дедо ти Йоцо":

    Ти нали щеше да се махнеш от тук бе?
    Иди на доктор, да си говориш сам не е нормално

    Коментиран от #222

  • 222 Не мога да повярвам

    3 3 Отговор

    До коментар #221 от "А така":

    Къв си ти че ще ми казваш кво да праа ве , кат купиш кат мен имот на морето тогава се обаждай , пълно е с лузари дет немат и едно левче в джоба на отворковци се праат тука те
  • 223 Бат Жоро

    3 3 Отговор

    До коментар #217 от "Възмутена от брокерите":

    Маце, ще ти купя и апартамент и ново ауди или беемве - по твой избор. Няма да те оставя на улицата.

    Коментиран от #224

  • 224 На госпожата Мъжът

    3 0 Отговор

    До коментар #223 от "Бат Жоро":

    С Ко ши и купиш ве потник? С шушони ли или с мушмули. Гледай си бУксУниерат а в меден рудник и не са превземъй
  • 225 Мишките

    4 0 Отговор
    Дето църкат и си мислят,че Лазур е голямата работа само ще им кажа ,че беше преди 35 години горе долу добре . Къщи с тухлени блокове и място между тях . После настана ад . Същото се отнася за Меден Рудник едно към едно . Чета повечето въобще си нямате на идея . А аз лично много добре си спомням ,когато банките раздаваха пари и всеки теглеше и се чудеше как така лесно дават . Апартамент който струваше 30 000лв за няма седмица стана 30 000 евро . Обаче продължаваше да се тегли . И след около 3 години стана така ,че заплатите им не стигаха да си плащат месечната вноска . Българина има навика да се прави на ударен и поради тази причина скоро много хора няма да знаят къде се намират . Ако си теглил кредит и не си сложил поне едни 50% отгоре на вноската резерв си вътре с двата крака .
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.