Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 13:07 2 593 7

Тепърва ще с уточнява за колко време ще бъде затворено летище Бургас

  • летище-
  • бургас-
  • ремонт-
  • писта

То няма да се реализира в активния летен сезон

Тепърва ще с уточнява за колко време ще бъде затворено летище Бургас - 1

Дейностите по планираното затваряне на пистата на летище Бургас с цел рехабилитация на пистата, което е планирано за 2025 г., са в начален етап, уточни концесионерът в прессъобщение до медиите. "Избягването на въздействието върху трафика е основен приоритет при рехабилитацията на пистата", пише Fraport Twin Star Airport Management.

Предстоящият ремонт на пистата на Летище Бургас, който ще се осъществи вероятно през 2025 г., все още е в начален етап на планиране и не е окончателно одобрен. Той ще се извършва в най-малко натоварените месеци от годината за летището, така че да не се отрази на летния сезон на 2025 г.! Припомняме, че на Летище Варна беше извършена успешна пълна рехабилитация на пистата преди 12 години и се наложи 6-месечно затваряне на операциите.

От началото на концесията „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД е поел ангажимент да рехабилитира изцяло пистата на Летище Бургас. Бихме искали да уточним, че всяка периодична рехабилитация на летищната инфраструктура е абсолютно необходима, за да може Летище Бургас да оперира по безопасен начин.

 

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зависи

    8 3 Отговор
    от войната.
  • 2 Дааа

    17 3 Отговор
    Закривай Бургас, егати градът, превърнаха го в гето. Град от селски тип. Дадоха на ТИМ-аджии летището, пренасочиха полеите към Варна. От Варна взеха сярната киселина и изтровиха рибите в бургаския залив. Товарите хубавите гои прехвърлиха във Варна и сега пристанището в Бургас е Пристанище на което не акостират кораби, защото всичко по пристана е дадено на наши хора. Закриха, пивоварния, мелниците, Камбана... НЯМА РАБОТА, но е най-добрия град за живеене за отбрани хора...
  • 3 Миризлив пор

    14 0 Отговор
    Няма ли летище то пиши сезона бегал!
  • 4 хммм

    8 1 Отговор
    Да си затвори главата бург ъзкия кмет.
  • 5 Ефрейтор

    4 2 Отговор
    И това летище ли ще го подготвят за "приятелските" F-35?!
  • 6 Иван

    0 1 Отговор
    Най доброто място е долно езерово инфраструктура дет градина поликлиника поща за еднофамилни къщи и складове ба едро
  • 7 Сатана Z

    1 2 Отговор
    Подготвят пистата за самолетите на Украйна и НАТО за война с Русия.Сарафово става мишена като прилежаща територия .