Last news in Fakti

29 Март, 2024 11:21 2 542 9

Стимулират пенсионни фондове да строят достъпни жилища

  • великобритания-
  • жилища-
  • социална помощ

Жилищната политика като основен инструмент в предстоящите избори на Острова

Стимулират пенсионни фондове да строят достъпни жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Британското правителство изготвя планове за привличане на повече пари от пенсионните фондове в жилища на достъпни цени, за да се справи с недостига на този тип имоти в страната.

„Вършим много работа, за да премахнем бариерите пред пенсионните инвестиционни фондове да инвестират във Великобритания“, каза министърът на финансите Джереми Хънт, цитиран от Bloomberg. „Неща като достъпни жилища, инфраструктура, растеж на нашите компании имат голям потенциал“, добави той.

Правителството се опитва да стимулира по-нататъшното строителство на фона на жилищна криза, която води до покачване на жилищните разходи и се превръща в сериозен политически проблем. По-рано тази година Центърът за градове съобщи, че Великобритания има 4,3 милиона жилища под средното за Европа.

Тъй като управляващата Консервативна партия изостава от основната опозиционна Лейбъристка партия с около 20 пункта в проучванията на общественото мнение преди очакваните общи избори през следващата година, жилищното строителство се очертава като едно от изборните битки. Лейбъристите обещават най-големия стимул за достъпни жилища от едно поколение, ако дойде на власт.

Торите обещаха да построят 1 милион нови жилища по време на този парламент, който приключва през януари 2025 г. Заместник-министърът на финансите Бим Афолами каза пред Камарата на общините, че правителството е „оптимистично настроено, че ще постигнем нашата цел“.

Хънт иска пенсионните фондове да насочат повече инвестиции към развиващите се индустрии в Обединеното кралство. Той също така се застъпва за по-голяма консолидация на пенсионните фондове.

Пенсионен застраховател се ангажира да построи 125 достъпни жилища в Лондон в партньорство със Square Roots, подразделението за достъпни жилища на предприемача London Square.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 "Кредит Маркет ООД"

    4 3 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма

    Коментиран от #3

  • 2 И у нас така

    4 2 Отговор
    айдуци използват парите от тези фондове за строежи, но на безбожни цени
  • 3 Пазете се

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от ""Кредит Маркет ООД"":

    от "Кредит Маркет ООД"
    звучи по-добре

    Коментиран от #4

  • 4 Мани го

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Пазете се":

    нека се плаче всеки ден

    Коментиран от #5

  • 5 То цялата

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мани го":

    държава е за оплакване
  • 6 доверие

    5 3 Отговор
    Старото панелно строителство ще поскъпва , новото ще поевтинява. Такава е тенденцията за поне 100 години напред. Новото строителство от итонг и гипс-картон за бедните , само дето не е проверено от Рихтер VII.

    Коментиран от #7

  • 7 Хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "доверие":

    Мечтай си.
  • 8 архитект

    5 3 Отговор
    Пенсионните фондове имат интерес да превъртат едни пари уж в интерес на пенсионерите , бъдещи и настоящи. Обаче новото строителство не е проверено лично от Рихтер Земетръсния , както старото от преди 60 години. За това новото е и рисково и цената съответно е ниска , като за бедни.
  • 9 Порно

    1 1 Отговор
    И като построят евтини жилища за бимбинистанци, тия пенсионни фондове с какви пари ще плащат пенсии