Last news in Fakti

28 Март, 2014 16:44 4 286 1

2014: Курортните имоти в Крим ще са пусти

  • крим-
  • туризъм-
  • имоти

Близо 80% от недвижимите имоти, предназначени за туризъм в Крим, ще останат пусти през този сезон. За майските празници резервациите не надвишават 30%, докато за същия период миналата година те са били 90%. Аналогична е ситуацията и за Лято 2014, констатират с тъга брокери. Към днешна дата заявките в хотелските комплекси и пансиони в Крим за месеците юли-август не надвишават 10%. За сравнение, през миналата година този процент е бил 50%.

Цените останат същите като миналогодишните, но въпреки това резервациите са малко. Заради нестабилната икономическа обстановка някой собственици на хотели предлагат оферти в долари, а не в местната валута, което повишава стойността на почивката. Ръст в наемите на стая в къща или студиа също се повишават. Ако през миналата година цената им е била 25 EUR за нощувка, сега е 35 EUR за нощ.

В същото време много от собствениците на хотелски бази заявиха, че временно преустановяват работа. Причината са появилите се опасения, че базите им могат да бъдат ползвани за почивка на войски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Venci Yonov

    0 0 Отговор