Last news in Fakti

21 Април, 2014 15:46 2 950 4

Путин гради в Крим руски Лас Вегас

  • крим-
  • хазарт

Руският президент Владимир Путин е внесъл в парламента – Държавната дума, законопроект за създаването на пета игрална зона на територията на Русия. Тя трябва да се появи в Крим.

Проектът ще се гледа от долната камара на Думата, а след това от горната - Съвета на федерацията.

Границите на игралната зона ще се определят от изпълнителната власт в Крим. Временният президент на анексирания полуостов Сергей Аксенов обеща въпросът за функционирането на зоната за хазартни игри да бъде решен до 1 май.

„Казина и игрални зали няма да се отварят на път и под път в Крим. Те ще бъдат съсредоточени на едно място“, обеща Сергей Аксенов.

Хазартът в Русия официално е забранен от 2009 г.. В опит да пресече „игрите на късмета на черно“ правителството е определило четири региона, където може да се развива хазарта при строги правила и стриктен контрол от държавата. Това са Алтайския, Краснодарския и Приморския край, но и Калининградска област.

След като първоначалните планове не сработиха обаче, днес единствената активна зона е тази в Краснодар, с новия Azov City проект. По тази причина очевидно руското правителство се опитва да развие Крим и Сочи, където наскоро се проведоха зимните олимпийски игри, като нови дестинации за игрален туризъм.

Решението на Владимир Путин се подкрепя от местните власти в Крим, които се надяват с привличането на покер маниаците да компенсират спада в летните записвания след анексирането. Анализатори очакват интерес към новия проект да проявят туристи от Турция и Близкия изток, където хазартът е официално забранен.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    5 1 Отговор
    ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ЗА ПАРИ
  • 2 Владислав Димитров

    0 9 Отговор
    За това ли им беше нужен Крим на руските бандити ? Лас Вегас ще строят, за да може местнотр население по-бързо да издуха в казиното своята движима и недвижима собственост ! Официално, евтино и законно. За да се даде ускорение на играта, ще подключат още и алкохола с наркотиците и всичко ще е ок.
  • 3 Ивайло Желев

    5 1 Отговор
    Бате не знам, но по-нехаресван коментар от твоя не бях виждал
  • 4 Владислав Димитров

    0 6 Отговор
    Ивайло, когато аз пиша коментари последното нещо което ме вълнува е дали някой ще го хареса.... това е бате, просто изказвам мнение.