Last news in Fakti

11 Юли, 2014 12:16 1 339 1

Нова схема за измама! Крадци се представят за служители на НОИ

  • измама-
  • крадци-
  • служители-
  • нои

Възрастен мъж предаде парите, с които разполага под предлог, че ще му бъдат отпуснати помощи

Възрастен мъж стана жертва на измама и загуби средствата си, след като три неизвестни лица са се представели за служители на Национален осигурителен институт (НОИ), съобщиха от ОДМВР-Варна.

На 10 юли 2014 г. е подаден сигнал за това, че възрастен мъж, на 79 г. от град Варна, е станал жертва на измама.

Три неизвестни лица, на улицата, в близост до дома на потърпевшия, са установили контакт с него и са се представили за служители на НОИ – Варна.

Под предлог за отпускане на помощи в размер на средствата, с които разполага в дома си към момента, възрастният мъжът им предостави 540 лв. като депозит.

По случая е образувано досъдебно производство.

Тази схема не е традиционна схема за телефонна измама, но е от същият род престъпления.

ОДМВР – Варна призовава за повишено внимание от страна на гражданите към хора, обикалящи свободно по улиците на града, представящи се за служители в държавни или европейски институции, които предлагат различни видове помощи или “безвъзмездни” финансови добавки.

Не съществуват подобни практики!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Такива като ви дойдат в домовете БОЙ Е....Н И ПАК БОЙ докато им станат главите като тикви и след това в планината в някоя пропаст и толкоз.......