Last news in Fakti

9 Август, 2014 17:44 1 321 1

Шефът на ДАИ - Велико Търново, остава под домашен арест

  • шефът-
  • даи-
  • велико търново-
  • домашен арест-
  • "такса спокойствие"-
  • петър петров

Петър Петров бил в плачевно здравословно състояние, трябвало да се грижи и за оперираната си съпруга

Специализираният съд измени мярката на шефа на ДАИ – Велико Търново, в „домашен арест”. Това стана след 5-часово заседание, приключило след полунощ, съобщи Нова тв.

Петър Петров и трима негови подчинени бяха арестувани в четвъртък при акция на ДАНС заради корупция. Според прокуратурата всички транспортни фирми плащали "такса спокойствие". Освен това Петър Петров бил въвел и такса „абонамент” за всеки служител, който иска да остане на работа там.

По делото са събрани шест тома документи, стана ясно на заседанието на спецсъда.

Петър Петров обаче се оказал в плачевно здравословно състояние. Пред съда той представил над 10 епикризи, с които да онагледи какви проблеми има със сърцето и чревния тракт. Според медицинските документи Петров страда от сърцебиене, високо кръвно, претърпял е операция на дебелото черво и изпитва затруднение с отделителната система. Освен това трябва да се храни със специална храна, а и да полага грижи за съпругата си, която е оперирана от рак на гърдата и тумор в мозъка. 

Епикризите са от последните 4 месеца, като последната е от началото на август. 

Поради всички тези причини Петров помоли спецсъда да измени мярката му в „домашен арест”. В крайна сметка магистратите се съобразиха с тежкото здравословно състояние на Петров и измениха мярката. 

Останалите трима задържани са пуснати под парична гаранция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Този е направо за разстрел , но много е меко нашето правосъдие.Такива б...ци подкопаха доверието на хората към правителството!