Last news in Fakti

1 Септември, 2014 09:54 22 641 28

Мотоциклетист и 25-годишна загинаха в тежка катастрофа

  • мотоциклетист-
  • катастрофа-
  • медовец

Мъжът е бил неправоспособен, а мотора - спрян от движение. Водачът на лекия автомобил е шофирал с 0.83 промила алкохол в кръвта

Двама загинаха в тежка катастрофа между мотоциклет и лек автомобил в село Медовец, съобщиха от ОДМВР-Варна.

Инцидента е станал вчера, в 16:05 часа, на ул. „Първа”, в село Медовец. На десен завой,  лек автомобил „Mercedes Vito” с водач на 42 години от село Лопушна се удря с мотоциклет „Honda” с водач на 32 години от село Поляците. Мотоциклетистът  е бил неправоспособен, а мотора - спрян от движение.

Вследствие на инцидента, на място, е загинал водачът на мотоциклета, който не е носил защитна каска, а в тежко състояние, в болнично заведение е откарана 25-годишна жена, возеща се на задна седалка на мотоциклета, също без защитна каска. По пътя жената е починала.

Водачът на лекия автомобил не е пострадал. Той е подложен на проба за употреба на алкохол, като е установена такава – концентрация от 0.83 промила в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване, взета е кръвна проба.

По случая има образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виктор Кирилов

    0 7 Отговор
    мотоциклета сигурно е 50 кубиков скутер.
  • 2 popov777

    9 3 Отговор
    моторджии уж голямата работа гуми въртят лиготии после катастрофи имало всички мотористи са нагли мислещи се за безсмъртни

    Коментиран от #6

  • 3 mitko mitov

    7 1 Отговор
    Ето пак поради не спазване на законите загиват млади хора по пътищата .Трябва да се вразумим и да спрем войната на пътя.При нас загиват повече хора на ден отколкото в страните дето воюват.
  • 4 12584

    5 7 Отговор
    Кой ти дава право г-н Голяма работа на четири колела попов777, да слагаш всички под общ знаменател! Нагли са като теб, изказващи мнение без грам мисъл.

    Коментиран от #9

  • 5 Пацо

    5 3 Отговор
    popov777 За къв са помисли ве,да говориш от името на всички мотористи,че не ми е ясно ? Я вий кой е с промила алкохол
  • 6 comment

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "popov777":

    Не си особено прав, уважаеми. Говориш наизуст. Това, че един не спазва правилата никак не означава, че всички постъпват така.
  • 7 gost 1

    4 3 Отговор
    соред мен , буса е отнел предимството на мотора , както става често защото уж все не ги виждат. И после преписват вината на неквалифицирания моторист и на нерегистрирания мотор.

    Коментиран от #8

  • 8 Shmeker

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "gost 1":

    Да ама водачът на витото е пил. Така, че ще има процес най-вероятно

    Коментиран от #16

  • 9 Shmeker

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "12584":

    Много малко са мотоциклетистите, които спазват правилата.

    Коментиран от #15

  • 10 гост

    3 1 Отговор
    Още не съм видял мотор да чака след 3-4-та кола на светофара.И гъзари с пистарки да не тръгват с пилене на гума.

    Коментиран от #11

  • 11 comment

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Щото когато чакам чинно , мирно и тихо, въобще не ми се е случвало тъпа.нара зад мен да ме подпре с бронята си. Просто в България много от водачите са н апринципа - по-голям съм, оправяй се!
  • 12 Петров

    3 0 Отговор
    Нема култура на движение е тва е целата работа...и естествено,че водача на ЛА ще е виновен и му е отнел предимството, а никои не взима под внимание факта,че водача на лекия автомобил не може да се изнесе от кръстовището или не може да напраи завоя по простата причина, че мотористчето взима 100м за под 3 сек. не може да караш при ограничени 50 с 180 и да мислиш,че всеки ти е длъжен, а ако си съвестен водач би трябвало ТИ да се пазиш,а не да разчиташ на другите

    Коментиран от #14

  • 13 Рали-арт

    3 0 Отговор
    Съжелявам за загиналите...но като прочетох, че са били без каски и се разсмях. Иначе по селата...майко, майко - единия пил, другия без каска с бракуван по документи мотор. Такива като тези двамата дали спазват и знаци, ако не спазват елементарните неща - не карай пил и без каска...баламурници са и двамата. Това мога да кажа аз. Пък момата която се е качила на такъв мотор - смела мацка. Почивайте в мир.
  • 14 mitko mitov

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Петров":

    Напълно съм съгласен .Няма култура на движение по пътищата.Няма уважение между участниците в движението.Може да се каже че цари анархия на пътя.
  • 15 Autohouse Randm

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Shmeker":

  • 16 mitko mitov

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Shmeker":

    Редно е да има процес ,този с буса ще изтрезнее ,а младежите загинали с мотора кой ще върне .С тяхната смърт се затриват още две семейства.
  • 17 dockera

    1 0 Отговор
    тук нищо не разбрах:
    На десен завой, лек автомобил „Mercedes Vito” с водач на 42 години от село Лопушна се удря с мотоциклет „Honda”
    Жената хем откарана в болнично заведение, хем починала по-пътя :) :) :)

    Коментиран от #18

  • 18 Maurice

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "dockera":

    Жената хем откарана в болнично заведение, хем починала по-пътя :) :) :)
    Приеми, че са откарали само тялото, без духа. Иначе за когото пречат мотористи минаващи м/у колите на светофара : свиквай! Ти не можеш да разбереш, че за това са мотоциклетите, велосипедите и т.н., за да избегнеш трафика. Пък ти си гъзарче, имаш си климатроник, радио..... можеш с часове да се наслаждаваш на екстрите си. Даже като попаднеш в голямо задръстване, за да не ти се стопли биричката докато се прибереш в панелката си, отваряш я и си отпийваш. А онези гадни мотористи минават ли минават.... Естествено има и други тъпи парчета освен теб. Те са онези мотористи, каращи без досадните каски, със свален номер, с 200км/ч по градски булевард... Но пък и циганите си карат каруците по главни пътища, без да знаят пътните закони, но пък огромните глоби от 30 лева и без това никой от тях не ги плаща... Държава - идилия!
  • 19 gost

    2 0 Отговор
    Класика, то в цялата работа нищо не е наред май - пиян шофьор блъска неправоспособен мотоциклетист

    Коментиран от #20

  • 20 hfij

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "gost":

    точно попадение :)
  • 21 Tony Tom

    0 2 Отговор
    Хаха много смешно ми става като почнете да говорите че мотористите не спазвали никакви закони за движение по пътищата...То пък щото автомобилистите ги спазват. Няма абсолютно никаква култура на движение, щото в България всеки си мисли че другия му е длъжен. Като цяло в България културата е на толкова ниско ниво да не кажа никакво. За това и по всички други държави ни смаятат за по зле и от румънците и албанците.

    Коментиран от #22, #23

  • 22 comment

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Tony Tom":

    Точно днес един тъпанар с джип ми излезе на кръстовище, без да обърне и грам внимание на стопа, който са му сложили. Добре, че бях с около 60 км./ч., та успях да избегна собственото си осакатяване. Успя да избяга мръсника, иначе вече щях да съм в районното за нанасяне на тешки телесни повреди на малоумника.
  • 23 comment

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Tony Tom":

    теЖки ... да вземат да сложат едит бутон, че да може да си коригираме неволните грешки...
  • 24 bbb

    1 0 Отговор
    Xipoteziraite si kolkoto iskate, nito motora nito mercedesut sa bili izpravni i nqkoi sa si platili
  • 25 someone

    0 0 Отговор
    Пропуснали са да кажат, че жената е била бременна, което прави картинката още по нелепа. И така друзя... няма нищо лошо да караш мотор, даже и аз карам. И повечето мотористи наистина се държат доста зле. Същото така и шофьорите не са стока. Велосипедистите също, пешеходците и те... Факти.
  • 26 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    пълна селяндурщина.
  • 27 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    МНОГО ЖАЛКА КАРТИНА
    НЯМАМ ДУМИ КАК НЕЛЕПО СИ ОТИВАТ ДВАМА МЛАДИ
  • 28 бат мишо

    0 0 Отговор
    А на бас че и тука държавата чака да я сритаме да заработи за българите- АДЖЕБА дали е бракуван тоя мотор вчера или от ГОДИНИ- дали тоя го кара СЕФТЕ ненормално - Дали ноя кара буса пиян СЕФТЕ У СЕЛО-ДАЛИ полицията НЕ ЗНАЕ че са го правили - и ако не знае ЗАЩО не знае и не е изпълнила закона - и за двете МПС КОНФИСКАЦИЯ и ЩЯХА ДА СА ЖИВИ БРИГАДАААААА