Last news in Fakti

1 Септември, 2014 10:21 1 576 0

Задържаха близо 50 кг. хероин за над 5,7 млн. лв.

  • хероин-
  • задържаха-
  • наркотикът-
  • холандия

Наркотикът е трябвало да бъде транспортиран до Холандия

Задържаха близо 50 кг. хероин за над 5,7 млн. лв. - 1
Снимки: АМ и ДАНС

Задържаха близо 50 кг. хероин на стойност над 5,7 млн. лв., съобщиха от Агенция митници (АМ).

На 24 август 2014 г. на Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" спира лек автомобил „Mercedes" с белгийски регистрационен номер. Шофьорът е турски гражданин, живеещ в Белгия. Автомобилът е селектиран за проверка за акцизни стоки от служители на Регионална дирекция "Гранична полиция" (РДГП) - Елхово.

При щателната митническа проверка, извършена от служители на Митница Свиленград, в задната седалка на автомобила и в специално пригоден тайник под пода на автомобила са открити 65 пакета с форма на правоъгълен паралелепипед, увити в кафяво тиксо.

Пакетите съдържат бежово прахообразно вещество с бруто тегло 33,501 кг, което при извършения полеви наркотест реагира положително на хероин.

Случаят е поет от служители на ДАНС. Образувано е досъдебно производство за разкриване и неутрализиране на транснационален канал за трафик на хероин.

При последвалите действия е установено, че задържаният хероин е трябвало да бъде транспортиран до Холандия. Установен е и организаторът на канала - турски гражданин, постоянно пребиваващ в Белгия.

В резултат от проведените от служители на ДАНС мероприятия организаторът е задържан на 28 август 2004 г. на територията на град Хасково, като при допълнително извършените действия по разследването са открити още 12,860 кг. бруто тегло хероин.

Хероинът е на стойност над 5,7 млн. лв. по цени на съдопроизводството.

На двамата задържани са повдигнати обвинения.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА