Last news in Fakti

18 Ноември, 2014 10:12, обновена 18 Ноември, 2014 13:18 3 387 5

СДВР проверява катаджия за подкуп (Видео)

  • сдвр-
  • проверяват-
  • катаджия-
  • взел-
  • подкуп

Повод е разпространеният в интернет видеозапис, в който се вижда как пътен полицай взима подкуп

По разпореждане на директора на СДВР е започнало дисциплинарно производство срещу служител на столичната Пътна полиция, съобщиха от МВР.

Повод е разпространеният в интернет пространството и медиите видеозапис, в който се вижда как пътен полицай взима подкуп.

От МВР съобщават, че в рамките на производството ще бъдат проверени всички факти и обстоятелства по случая. Ще бъде потърсено и съдействието на граждани, имащи отношение към случая.

В Закона за МВР, при наличието на данни за извършено дисциплинарно нарушение, е предвидено и най-тежко наказание „уволнение“.

Министърът на вътрешните работи също коментира случая, ето как:

"Директорът на СДВР разпореди дисциплинарно производство, определен дисциплинарно-разследващ орган, за да се установи истината. Служителят може да се идентифицира. Очаквам в кратки срокове тази проверка да приключи. Наистина снощи разбрах за случая. Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие".

Факти. Бг припомня, че видео със заглавие „Родната полиция” беше публикувано във Фейсбук.

То буквално взриви интернет пространството и за три часа събра повече от 36 000 гледания и 1200 споделяния.

Клипът е дълъг 3:09 минути, а в него се вижда как полицай с жилетка с надпис СДВР проверява документите на шофьор на джип. След като му връща личната карта и шофьорската книжка, ръката на полицая остава да виси през отворения прозорец вътре в колата.

Шофьорът подава на полицая двадесетолевка, при което униформеният я смачква и я прибира.

Все още не е ясно кога и къде се е случило това и кой е полицаят, но според информациите в социалните мрежи случката се е разиграла преди дни в столицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    2 0 Отговор
    Че му и върна 10-ка!! :D :D Явно не е било голям грях... Ама много дискретен господин полицая иначе
  • 2 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Я виж ти!Милицонера връща ресто???Е на такъв не съм попадал досега!
  • 3 гого

    1 0 Отговор
    Този клип нещо не е наред Първо дават Нисан е спрял ,после волана е на Тойота и накрая волана е на БМВ.Тук има намесени много кадри един върху друг..

    Коментиран от #4

  • 4 ярослав станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гого":

    Абе теб май не те е спирал роден полицай и не ти е задавал отговора-"И ся ко ши прайм???"
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    До коментар #3 от ''гого''; Абе я се вгледаи по -добре и виж 4е Тоятата е спряна през деня , а БМВ е ве4е тъмно и таблото сяети.