Last news in Fakti

25 Януари, 2015 14:05 17 597 12

30 000 евро платени за убийството на предприемача Дамянов

  • варна-
  • варненска-
  • престъпна група-
  • убийството-
  • убийства-
  • митко дамянов-
  • борислав манджуков-
  • брифинг-
  • мвр-
  • борислав сарафов-
  • светлозар лазаров

Варненска престъпна група е ликвидирала и него, и Борислав Манджуков миналата година

30 000 евро платени за убийството на предприемача Дамянов - 1
Снимка: БТА

Убийствата на Борислав Манджуков от 24 март 2014 г. и на семейство Дамянови в столичния квартал „Витоша“ на 8 януари тази година са дело на една и съща организирана престъпна група, която е варненска и е с ръководител Радослав Калчев-Черният Роди, който е обявен за общонационално издирване, заяви днес на брифинг в МВР зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Ръководителят на престъпната група е приел за изпълнение и убийството на предприемача Митко Дамянов, а съпругата му е паднала като косвена жертва. 30 000 евро е било платено за убийството на сем. Дамянови, разкри още той. Кой е поръчителят на двете убийства обаче не беше посочено.

„Последните седмици от началото на годината станаха доста убийства, вдигна се много шум. Тези убийства притесниха и нас. Направихме съвместно съвещание и взехме решения със сериозни резултати. Бяха сформирани екипи от прокурори, разследващи полицаи и оперативни работници, които анализираха всяка една информация по убийствата и намерихме връзка между някои. Установи се, че някои от убийствата са свързани, за което има обвиняеми лица", изтъкна Сарафов.

Като обвиняеми са привлечени и други членове на престъпната групата - Николай Тошев-Чирпанския, Галин Минчев-Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Недялко Цветков-Чубака, Петър Благоев-Петрето, Христо Георгиев-Тополския, Николай Илиев-Мазния.

Има и други участници в престъпната група, работата по чието установяване и издирване продължава. Членовете й са обвинени за участие в наркоразпространение, контрол върху проституцията и мокри поръчки.

„Групата е рязала уши, пръсти, чупила е ръце, крака и е извършвала убийства, палежи, изнудвания. Двама от членовете на тази група са привлечени като физически извършител и помагач за убийството на Борислав Манджуков от 24 март 2014 г. Галин Минчев-Жорко е привлечен като извършител, негов помагач е бил Николай Тошев-Чирпанския, който шофирал колата, с която двамата са избягали, уточни Сарафов.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че тази група е работила с друга разкрита наскоро престъпна група от София. От сряда започна да се провежда поетапна специализирана полицейска операция. Имаше арести, блокада на град Варна и извеждане на конкретни лице от престъпната среда, за което е бил мобилизиран огромен ресурс.

Мартин Георгиев, сочен за ръководител на организираната престъпна група в София, живее с дъщерята на ръководителя на варненската – Роди Черния, обясни Лазаров.

Пресконференцията, на която бяха оповестени конкретни резултати по повод разкритите два случая на убийства с голям обществен отзвук, както и за неутрализирането на организирана престъпна група, специализирала се в наркоразпространение, контрол върху проституцията, палежи, изнудване и извършване на „мокри поръчки“, се състоя след проведено работно съвещание в сградата на МВР. В него участваха  премиерът Бойко Борисов, министър Веселин Вучков, заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, прокурори и криминалисти.

Работата и напредъкът по станалите през последните седмици убийства в страната, набелязването на конкретни мерки във връзка с противодействията на престъпления, свързани с ДДС и акцизи, и възможностите за противодействие на засиления миграционен натиск са сред темите, обсъдени на заседанието.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    2 1 Отговор
    За сега полицията си върши добре работата, дано да имат успех най-накрая.
  • 2 генади

    1 0 Отговор
    А дано,ама надали.
  • 3 mediator37

    3 1 Отговор
    Борба с престъпността и строеж на пътища за народа са нещата, които Бойко Борисов ги може.
    Ако нагъне монополите и м...лите- супер е!

    Коментиран от #4

  • 4 Румен Янев

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Боко да нагъне м...ли и монополи ? Ти чуваш ли се???

    Коментиран от #7

  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    Хора, защо омаловажавате труда на ченгетата като си мислите, че Боко има някаква заслуга???
    Отдайте заслужено уважение на тях, защото са си свършили работата, не на тези политически кратуняци, защото те тяхната работа не са си я свършили. Сега ще видите как съда ще ги пусне, и тогава кой пак ще е виновен, че НПК е гавра с народа и, че няма справедливост??? Кой ще е виновен за това, че не се е приела европейската законова рамка в сектор правосъдие???
  • 6 ДБ

    1 0 Отговор
    Осъдените ще има,но няма да са поръчителите на убийствата.
  • 7 pacoran

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Румен Янев":

    Стига с тоя Боко бе не ти ли писна да е виновен за всичко, ми създай партия и ти народа да те избере и ще ти видиме и на тебе на.раните гащи, за сега Боко е в пъти повече от тебе кофти ама факт
  • 8 Бай Ганчо

    1 0 Отговор
    От магистрали най лесно се краде,престьпниците са наши хора,медиите сьщо.Теглим заеми и крадем,защото друго не ОСТАНА.а поли...та ОХРАНЯВА
  • 9 къртица

    1 0 Отговор
    Да видим дали ще осъдят някой. Едно е да обвиняваш, друго е да докажеш вина и трето е да осъдиш. Статията си е чиста реклама и замазване на очите.
  • 10 терминала

    1 0 Отговор
    До сега няма никой осъден, за какво въобще ги хващат не мога да разбера! Даже и килърите май ги пуснаха, щото там единия свидетел го убили..... :)
    Колко осъдени убиийци избягаха в чужбина и никой не са хванали още! Наскоро избягаха дори и нищо и никакви келеши убили студента по медицина пред дискотека амнезия в студентски град............
    Само имиграцията е изхода за съжаление!
  • 11 гост

    1 0 Отговор
    всичко е скълъпно за пред народа гледат ако може да накиснат някой идея си нямат кой е а и не им дреме
  • 12 GOGO

    0 0 Отговор
    А кой да е виновен? Ако не е ББ, тогава си ти или тези като тебе, които са гласували за неговата партия! За създаване на партия е късно! Няма го бай Тошо да го пазим, няма го царя да го пазим, няма го царя да ни направи генерали! И защо?!? Та самият ББ казва: "Вие сте прости и аз съм прост! За това се разбираме!"
    Като можете /или като сте прости!/ - разбирайте се с него!