Last news in Fakti

30 Януари, 2015 17:19 4 868 4

12 души са ранени след тежка катастрофа между бус и джип

  • ранени-
  • шумен-
  • тежка-
  • катастрофа

За щастие няма загинали, а ранените са без опасност за живота.

12 души са ранени след тежка катастрофа между бус и джип - 1
Снимки: Шум.бг

12 души са ранени след като джип „Toyota - Land Cruiser“ и бус „Ford Transit“ се блъснаха челно на пътя Шумен-Карнобат близо до разклона за Смядово, съобщиха от „Шум.бг“. За щастие няма загинали, а ранените са без опасност за живота.

Инцидентът станал малко след 9 часа днес. В буса пътували 14 души.

"В момента се обработват, състоянието на никой от тях не е животозастрашаващо“, каза директорът на МБАЛ д-р Юлия Димитрова.

„От 12-те приети двама са обработени и пуснати с леки наранявания, двама са приети в хирургично отделение, единият от тях е с травма на корема и може би ще бъде опериран, друг е с травма в областта на шията и в момента го оперира неврохирургичен екип. Останалите са пациенти на ортопедия, става дума за фрактури на крайници, предмишница, множествени фактури“, каза по-късно началникът на Спешно приемно отделение д-р Недко Тодоров и също потвърди, че няма пряка опасност за живота на никой от пострадалите.

Засега не е известно дали бусът със сливенска регистрация е навлязъл в насрещното платно, или варненската  „Toyota“-та.. Пътниците са pаботници на фиpма за дърводобив от Котел, пътували към близко до Шумен село, за да секат дърва.

По-късно от полицията уточниха, че в  джипа са пътували трима, никой от тях не е пострадал. Водачът - мъж на 22 години от Варна, е тестван на място за алкохол, пробата е отрицателна. На 53-годишния шофьор на „Ford“-а пък е взета кръвна проба за алкохол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кокото

    0 0 Отговор
    14 души !? явно буса е бил 14 + 1 :)
  • 2 кокото

    0 0 Отговор
    сякъл завоя !!! шафиора на БУСА :) сигурно няма и 8 клас :(
  • 3 Бай хой

    0 0 Отговор
    Градешките римляни обикновено нямат и 2клас, а всички имат книжки. Добре че не римляните не са били с лек автомобил че би станала една мътна и кървава.

    А за дейността на дървената мафия ръководена от София извода е един.
  • 4 Кобрата

    0 0 Отговор
    Май да нямаш кола е по-добре. То се напълни с откачалки по улиците.