Last news in Fakti

19 Май, 2015 18:00 1 529 0

Четирима митничари по цигарената афера остават в ареста

  • капитан андреево-
  • митничари-
  • цигарена-
  • афера-
  • арест

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо тях

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Георги Манафъков, Иван Гочев, Николай Николов и Стойчо Пелтеков, съобщиха от съда.

Срещу тях са повдигнати  обвинения за контрабанда.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо тях. Те са обвинени в умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянието, в които са обвинени.

Съдът прецени, че е налице реална опасност да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка. 

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.
      
Общата стойност на контрабандата в пропуснатите от митничарите ТИР-ове възлиза на близо 53 млн. лв. В документите било вписвано, че камионите превозват текстил, бобини за текстилна промишленост, плодове, зеленчуци и стъклени чаши. До момента по съдебното производство като обвиняеми са привлечени 22 души. От тях са освободени началникът на смяната Димитър Ковачев и граничната полицайка Соня Кръстева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА