Last news in Fakti

22 Май, 2015 10:55 1 621 0

Рокерите от "Бандидос" планират атака срещу полицията в Тексас

  • рокери-
  • бандидос-
  • полиция

Членовете на бандата участваха в престрелката, отнела живота на 9 души

Рокерите от "Бандидос" планират атака срещу полицията в Тексас - 1
Снимка: БТА/AP

Мотористите от престъпната  банда „Бандидос“ планират покушение срещу полицията в Тексас, съобщи Си Ен Ен.

През миналата седмица членове на групировката участваха в престрелка пред спортен бар в тексаския град Уако.  В престрелката участваха и полицаи, за които се счита, че може да са убили част от загиналите. Според бюлетин на Тексаския отдел за публична безопасност членове на бандата са в армията и вероятно снабдяват своите „братя“ с гранати и експлозиви.

Данните се основават на информация от информатор, който твърди, че я е получил от членове на клубовете „Бандидос“и „Черните вдовици“. Твърди се, че „Бандидос“планират удари срещу тексаски военни и полицаи. Според доклада рокерите ще хвърлят коктейли Молотов и гранати в колите на служители на реда и висши офицери.

Щатският затвор МакЛенан се споменава като възможна мишена за нападенията. Такива има още в Остин, Хюстън, Ел Пасо и Далас. Местните правораздавателни органи все още не могат да потвърдят валидността на информацията. От там заявяват, че извършването на организирана атака срещу силите на реда е малко вероятно, но въпреки това няма как да бъдат предвидени действията на отделни индивиди.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА