Last news in Fakti

8 Юни, 2015 09:26, обновена 8 Юни, 2015 09:28 1 261 0

1000 рокери протестират заради арестите в Туин Пийкс

  • сащ-
  • тексас-
  • рокери-
  • престрелка-
  • уеко

Организаторите твърдят, че протестното шествие е било предвидено да бъде тих, мирен протест, срещу полицейската несправедливост

Около 1000 рокери се събраха в центъра на американския град Уеко, Тексас в неделя, за да протестират срещу несправедливото отношение на властите, което бе предизвикано от бруталната престрелка между враждуващи рокерски банди на 17 май, когато загинаха девет души и 18 бяха ранени, съобщава USA Today.

Много от рокерите се събраха  на паркинг в близост до мястото на престрелката, за да се подготвят за митинга "Всички за 1", който започна в 13:30 местно време пред  сградата на съда.

Организаторите твърдят, че протестното шествие е било предвидено да бъде тих, мирен протест, срещу арестите на около 177 мотористи. Според протестиращите те са били арестувани в ресторант Туин Пийкс, просто защото случайно са били на местопрестъплението. 

На Facebook страницата на групата, мотористите призоваха всеки, който е решил да се включи в протестното шествие да носи надпис, които гласи "Ние не сме престъпници" и "Аз не съм член на банда."

Ресторантът Туин Пийкс продължава да е обграден от полицейски ленти и остава затворен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА