Last news in Fakti

27 Май, 2015 22:38 1 754 0

ВКС върна делото срещу Брендо

  • брендо-
  • вкс-
  • делото-
  • върна
ВКС върна делото срещу Брендо - 1
Снимка: БТА

Делото за пране на пари от наркотрафик срещу Евелин Банев-Брендо се връща на поправителен в Софийския апелативен съд (САС). Това реши Върховният касационен съд (ВКС), който е установил, че в присъдата на САС, с която Брендо и останалите подсъдими бяха напълно оправдани, е записано едновременно, че се отменя изцяло първоинстанционната присъда и че тя се "потвърждава в останалата ѝ част" и съдът не се произнесъл по част от обвиненията, съобщи "Правен свят".

По това дело Брендо е подсъдим заедно с бившата си съпруга Моника Добринова, Десислава Дишлиева и Симо Карайчев. Прокуратурата ги обвинява, че са изпрали над 21 млн. лева от трафик на наркотици. Според обвинението от 17 октомври 2002 г. до края на май 2005 г. те са превеждали пари от различни сметки в чужбина към "Прайвът файнънс юниън" АД, като "знаели или предполагали", че средствата са придобити от наркотрафик. Освен това от прокуратурата твърдяха, че подсъдимите са изпрали пари, придобити от внос на наркотици в Италия и Испания. Вносът е осъществен от Атанас Генов през 2000 г. и от група, ръководена от Ивайло Хеселбърт, в периода 2003 - 2005 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА