Last news in Fakti

27 Юли, 2015 17:35 1 056 2

Прекратиха делото за „асансьора-убиец”

  • асансьор-
  • дело-
  • прекратиха-
  • асансьора-убиец

Тогава на място загина 46-годишна жена, а друга беше тежко ранена

Софийският градски съд прекрати делото за инцидента в жилищния блок на "Цариградско шосе", където преди година асансьор пропадна в шахтата, съобщи БНР. Тогава на място загина 46-годишна жена, а друга беше тежко ранена. 

Съдия Руси Алексиев върна на Прокуратурата обвинителния акт заради съществени процесулни нарушения.

При грагичния инцидент на 19 август миналата година загина Цветелина Радунчева, а с тежки травми съвсем доскоро и с патерици днес дойде в съда Мария Ваклинова. В рекорден за българското правораздаване срок през януари тази година Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу четирима служители по поддръжката и асансьорния контрол, а първият съдия, докладчик Даниела Стоичкова насрочи делото за април.

Междувременно, тя беше откомандирована от СГС и делото отиде при бившия заместник-районен прокурор на София, сега съдия от СГС Руси Алексиев. Днес той върна обвинителния акт поради липса на яснота каква е отговорността на всеки един от четиримата подсъдими и кои точно наредби и закони са нарушили, за да се стигне до трагичния изход. Авторът на този обвинителен акт, прокурор Детелин Георгиев, обаче не беше в съдебната зала, за да чуе решението на съда. То ще му бъде предадено чрез колегата му Павел Панов, който в първия си коментар след решението на СГС обеща бързо да бъде коригиран обвинителният акт и този път квалификациите да бъдат прецизирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кинг конг

    0 0 Отговор
    Явно тъпите асансьорни техници са кихали мангизи!А мястото им е за 30 години в затвора! Това е нашето правосъдие дами и господа!
  • 2 mathur

    0 0 Отговор
    КАКЪВ ЦИНИЗЪМ.....ТОВА Е ЦЕНАТА НА ЖИВОТА В АБСУРДИСТАН - ЖЪЛТИ СТОТИНКИ.....ХОРА СПАСЯВАЙТЕ СЕ БЯГАЙТЕ В ЦИВИЛИЗОВАНИ ДЪРЖАВИ КОИТО НЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ МУТРИ !!!!!