Last news in Fakti

30 Юли, 2015 11:20 1 313 0

Обвинение за грък, пренасял марихуана за близо 2 000 000 лв.

  • обвинение-
  • грък-
  • пренасял-
  • марихуана

Наркотикът, опакован в 275 пакета, е бил укрит в специален тайник в товарен автомобил

Обвинение за грък, пренасял марихуана за близо 2 000 000 лв. - 1
Снимки: МВР

Окръжна прокуратура - Благоевград предаде на съд гръцки гражданин, пренасял 275 пакета марихуана за близо 2 000 000 лв., съобщиха от прокуратурата.

Днес прокуратурата внесе в Окръжен съд гр. Благоевград обвинителен акт срещу гръцкият гражданин Клеантис Димопулос за контрабанда на наркотични вещества.

Той е обвинен в това, че на 29 април 2015 г., около 20.10 часа на ГКПП Кулата, без надлежното разрешително, с товарен автомобил е пренесъл през границата на страната ни с Гърция, високорисково наркотично вещество - марихуана с общо тегло 489 372 грама на стойност 1 957 488 лв. Наркотичните вещества, опаковани в 275 пакета, са били укрити в специален тайник в товарния автомобил, управляван от Клеантис Димопулос и са открити при извършената щателна митническа проверка.

Клеантис Димопулос е осъждан за контрабанда и държане на акцизни стоки без бандерол през 2013г. С присъда от 23 юли 2013г. му е било наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 /три/ години, чието изпълнение е отложено за срок от 4 /четири/ години и глоба в размер на 30 000 лева. Настоящото престъпление Димопулос е извършил в изпитателния срок на предходното си осъждане.

Разследването по делото приключи за три месеца, разпитани са 10 свидетели, изготвени са физико-химическа експертиза, автотехническа и техническа експертизи.

Клеантис Димопулос е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА