Last news in Fakti

9 Септември, 2015 16:24 2 384 0

Георги Андонов-Бабата с две обвинения

  • георги андонов-
  • бабата-
  • две-
  • обвинения
Георги Андонов-Бабата с две обвинения - 1
Снимка: burgasnews.com

Днес, Окръжна прокуратура – Бургас внесе обвинителен акт срещу Георги Андонов- Бабата за опит за убийство на Галина Георгиева и за бягство от затвора, съобщиха от прокуратурата.

Той е обвинен в това, че на 4 юли 2015 г. в гр. Бургас, в парк „Славейков“ е направил опит умишлено да умъртви Галина Георгиева, на 27 г. Престъплението е извършено, при условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин – с нож са причинени две прободни наранявания в гръдната кост, три прободни наранявания на гръдната мамила, две наранявания в дясна коремна половина, проникващи рани в двете ръце, порезно нараняване на лява подбедрица и прободно нараняване в областта на глутеуса.
Не са настъпили исканите и целените от дееца последици – смърт на Галина Георгиева, тъй като на пострадалата е оказана своевременна, животоспасяваща и квалифицирана медицинска помощ.

Георги Андонов е осъден на наказание 10 години и 10 месеца лишаване от свобода за убийство, което е изтърпявал от 26 декември 2009 г. в Затворническо общежитие от открит тип към Затвора гр. Бургас. На инкриминираната дата Георги Андонов е бил в отпуск, разрешен за времето от 14.30 часа на 3 юли 2015 г. и е следвало да се завърне до 14.30 часа на 5 юли 2015 г. Самоволното отклонение на затворника от мястото на изпълнение на наказанието "лишаване от свобода“, представлява бягство на затворник, поради което на Андонов е повдигнато обвинение и за това, че на 5 юли 20515 г. в 14.30 часа в гр. Бургас, като затворник е избягал, като не се е завърнал от месечен домашен отпуск.

Георги Андонов е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разпитани са 12 свидетели, сред които и очевидци на престъплението, 7 вещи лица са изготвили съдебно – медицинска експертиза, ДНК- експертиза, дактилоскопна експертиза, биологична експертиза и комплексна психологично-психиатрична експертиза. Иззети са ножът, с който са причинени нараняванията и множество веществени доказателства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА