Last news in Fakti

18 Септември, 2015 16:54 8 290 3

Виновният за катастрофата край Смолян остава в ареста

  • катастрофа-
  • смолян-
  • арест

Заради него в четвъртък загина един мъж, а друг беше ранен

Виновният за катастрофата край Смолян остава в ареста - 1
Снимки: БТА

Днес, по искане на Окръжна прокуратура-Смолян съдът взе най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо Мирослав П., на 34 г. от гр. Смолян, привлечен като обвиняем за причиняване по непредпазливост смърт на едно лице и телесна повреда на друго лице при управление на МПС в пияно състояние и допуснато пътно-транспортно произшествие, съобщиха от прокуратурата.

На 17 септември 2015 г., около 7.50 часа на пътя между гр. Смолян и с. Влахово, общ. Смолян, при управление на МПС – специален автомобил марка “Mercedes”, собственост на фирма, Мирослав П. е нарушил правилата за движение, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се ударил с предната част на управлявания от него автомобил в насрещно движещия се автомобил марка “Fiat” и така е причинил смърт по непредпазливост на 60-годишен мъж, пътуващ в лекия автомобил, както и телесна повреда на още едно лице.

Разследването до момента е установило, че Мирослав П. не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство, движил се с несъобразена скорост, при възникналата опасност за движението, не е направил всичко възможно да намали скоростта си на движение или да спре, като водач е управлявал пътното превозно средство под въздействие на алкохол с концентрация на алкохол в кръвта - 1,58 на хиляда, установено с дрегер.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Мирослав П. е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че налице реална опасност да извърши друго престъпление или да се укрие, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.
Определението не е окончателно и подлежи на обжалване.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 0 Отговор
    И този ще го пуснат, но близките на загиналия ще се скрият като мишки!
    Прост народ, слаба държава!
  • 2 иван иванов

    3 0 Отговор
    Всички полицаи в малките населени места знаят кои пият и карат,но не им правят нищо.П. делят хората на влиятелни ,роднини, приятели.
  • 3 Сиси

    0 0 Отговор
    Мисля,че е дошло времето да бъдем единни и да принудим да се вземат решения селските милиционери да не работят в собствените си села а в други райони.Така ще се намали шуробаджанащината и всики пияни предизвикали катастрофа със смърт поне за 25 години в затвора!