Last news in Fakti

29 Септември, 2015 12:40 7 766 9

Екшън в Слънчев бряг с английски ММА боец

  • екшън-
  • английски-
  • мма-
  • боец-
  • слънчев бряг

Мъжът вдигна на крак полицията, след като открадна мотокар, предизвика две катастрофи и вилня в бензиностанция

Екшън в Слънчев бряг с английски ММА боец - 1
Снимки: МВР

Истински екшън се е разиграл снощи в Слънчев бряг. Полицаи са задържали англичанин, откраднал мотокар и предизвикал 2 катастрофи, след преследване, съобщиха от МВР.

Снощи, към 23 часа, в РУ - Несебър бил получен сигнал за кражба на мотокар от складова база. Пристигналият на място полицейски екип установил, че извършителят е преминал с машината през заключения с метални двукрили врати портал и в района кръстовищ в града е предизвикал две катастрофи с лекотоварен автомобил „Ford Transit“ и с лек автомобил „BMW“. Англичанинът буквално разбил с вилиците на мотокара задното стъкло и страничната предна лява врата на буса. За щастие, шофьорът не е пострадал. При сблъсъка с лекия автомобил вилиците засегнали калника под багажника, счупили стъклото на задната лява врата, като пронизали и задната седалка, повдигайки колата на около 40 см от пътната настилка.

Дошлите на местопроизшествието полицейски служители направили няколкократни опити да задържат управляващият мотокара, но агресивният мъж ги „посрещнал“ с 30-сантиметров стоманен гаечен ключ, който размахал срещу тях. Минути по-късно започнал да удря с него главата си и побягнал по пътя. След кратко преследване, близо до заведение, полицаите направили нов опит да го задържат, но единият от униформените бил ударен в ръката със стоманения ключ. Вторият полицай стрелял предупредително със стоп патрони във въздуха, за да спре агресивното и неадекватно поведение на нападателя, но и това не помогнало – непознатият побягнал в посока Несебър и се насочил към близка бензиностанция, в която влязъл, грабнал от рафтовете стъклени бутилки с алкохол и започнал да ги мята по полицаите.

Докато част от полицейския екип извеждал трите уплашени от ситуацията служителки на бензиностанцията, други опитвали да отвлекли вниманието му, използвайки срещу него прахов пожарогасител. Непознатият обаче нахлул в кухненското помещение, откъдето излязъл въоръжен с два големи кухненски ножа.

За овладяване на ситуацията на място пристигнали служители от Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас, от районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Несебър и екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Минути по-късно, два екипа от спецзвеното неутрализирали нападателя, прилагайки помощни средства. Предвид неадекватното състояние и наранявания, които си е самопричинил, той е отведен в бургаската болница при засилени мерки за сигурност. Взета му е кръвна проба за химичен анализ за наличие на наркотични или други упойващи вещества.

Установена е самоличността му – 26-годишен английски гражданин, пристигнал у нас на 21 септември като турист. Изяснено е, че той е активен спортист, трениращ за ММА боеве.

По случая в РУ - Несебър е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    "... и наранявания, които си е самопричинил" - Хммм, дали не са му напукали каската на тоя :)
  • 2 pfff

    0 0 Отговор
    Тъпите полицаи знаят само на 20-годишни пишлемета да се правят на мъже. Добре, че са специалните служби.

    Коментиран от #4

  • 3 lock

    0 0 Отговор
    страх ги е да гърмят по чужденци и със стоп-патрони. добре че не е убил или наранил тежко някого. не сме държава!
  • 4 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "pfff":

    Кои са тези специални служби? Нали и те са полицаи или просто гледаш много американски филми?
  • 5 аз

    0 0 Отговор
    Ако беше някой клошар да са го наритали,докато е спал на земята,а на тоя ако беше в америка след 2-рото предупреждение да са го разлепили на улицата като негър или латинос
  • 6 Фен на Анжелина

    0 0 Отговор
    Пикото не прощава на никой....
  • 7 бурр

    0 0 Отговор
    Няма как на чужд гражданин да се репчат, особено англоговорящ. Ние си го знаем случая с Майкъл Шийлдс! Хвала на пичовете от Албиона, трепете гадните куки - на вас поне ще ви се размине!
  • 8 гражданин

    0 0 Отговор
    Запомнете едно - в България идва единствено най голямата утайка на Англия защото знаят че тук е разграден двор и могат да правят каквото си искат - тази измет е само един от многобройните примери !И не се плашете - това се случва защото ние го позволяваме !Лично аз ако някой английско говорящ ме нацели така с мотокар докато си карам колата ви гарантирам че ще има саморазправа а не чакане на органите на реда които в крайна сметка са винаги с вързани ръце ! Вземете се в ръце бе хора и не позволявайте на такава измет да съсипва държавата и реномето ни само защото са АНГЛИЧАНИ ! В цяла Европа където отидат ги нямат за 2 стотинки - масово явление е хората в държави които не са англоговорящи да отказват да говорят на английски с туристи които са такива ! В една Италия или Франция си извръщат главата на другата страна като чуят някой да ги пита нещо на английски защото са националисти ! Бъдете и всички вие такива и отстоявайте своето , не се плашете от тази пияна и дрогирана паплач превзела курортите ни и при инциденти отстоявайте позицията си без страх защото ние сме много повече като хора от тази англо-саксонкса паплач !
  • 9 адиДАС

    0 0 Отговор
    Този има късмет че не е нацелил с мотокара бимата на някоя бургаска баДка че му е бедна майка :)