Last news in Fakti

12 Октомври, 2015 15:17 2 898 1

Откриха семейство бежанци в ТИР

  • откриха-
  • семейство-
  • бежанци-
  • тир-
  • варна

Шофьорът на камиона сам се обадил на 112

Откриха семейство бежанци в ТИР - 1
Снимки: БТА

Семейство сирийци е открито в товарен автомобил с хасковска регистрация във Варна, съобщиха от полицията в града.

Откриха семейство бежанци в ТИР

Около 13 часа днес водач на камион с хасковска регистрация подал сигнал в ОДМВР-Варна. Обяснил, че е извършвал курс Истанбул-Варна и е влязъл в страната на 11 октомври. Подозирал, че в товарната част на камиона му се укриват чужденци и е паркирал в района на Сточна гара.

При проверката, извършена от полицейски и митнически служители, били открити петима души – мъж, жена и три деца на възраст между 3 и 6 години. Според предоставените от мъжа документи, те са сирийски граждани.

"Докато говорех по телефона с жената, дойде колега - друг тираджия, който ми почука на прозореца и ми каза, че има хора в камиона", разказа за Varnautre.bg шофьорът на камиона Неджет Али. Той слязъл и видял, че пломбата е там, но в същото време забелязал и мъжка ръка, която се подава от каросерията. След това сам позвънил на телефон 112, за да съобщи за бежанците.

От рекламните надписи на ТИР-а става ясно, че извършва превози от Турция, България, Румъния, Чехия, Литва, и Беларус и Русия.

Под надзора и ръководството на Районната прокуратура във Варна е образувано досъдебно производство за превеждане през границата на България на мигранти - сирийско семейство с три малолетни деца, съобщиха от прокуратурата. Разследването засега се води срещу неизвестен извършител.

Откриха семейство бежанци в ТИР

Чужденците са с паспорти.ТИР-ът превозва палети от Истанбул за Варна, а каросерията е била пломбирана още в Истанбул.

В момента се извършва цялостен оглед на камиона.

Сирийското семейство е отведено в болницата за преглед. Шофьорът на камиона от фирма „МЕФ лоджистик” ООД в Хасково е задържан за 24 часа. Работата по разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бургазлия

    0 0 Отговор
    Тиражията им взел парите и накрая за да излезе чост ги предаде.