Last news in Fakti

3 Ноември, 2015 14:49 2 284 3

Обвинение за убийците на собственика на бензиностанция Георги Рогачев

  • обвинение-
  • убийците-
  • собственика-
  • бензиностанция-
  • георги рогачев

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда срещу Николай Стоянов, на 47 г., и Иван Стоянов, на 35 г., и двамата от с. Розино, област Пловдив, за умишлено убийство по особено мъчителен начин, извършено по хулигански подбуди в съучастие – престъпление по чл. 116 ал. 1 т. 6 и т. 11 във връзка с чл. 115 във връзка с чл. 20 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Николай Стоянов и Иван Стоянов са предадени на съд за това, че на 14 септември 2014 г. в землището на с. Розино, област Пловдив, на бензиностанция, намираща се на главен път I-6, източно от с. Розино, в съучастие умишлено са умъртвили Георги Рогачев, като смъртта е настъпила на 20 октомври 2014 г. и убийството е извършено по особено мъчителен начин и по хулигански подбуди. По делото са разпитани 26 свидетели, извършени са десет експертизи, иззети са веществени доказателства – дървени прътове, мотика, метална лопата, камък, летва и др.

58-годишният Георги Рогачев притежавал газстанция и бензиностанция източно от село Розино, област Пловдив. На 14 септември 2014 г., около 16,30 часа, обвиняемият Николай Стоянов и негов познат отишли на газстанцията да заредят гориво в товарен автомобил, марка  „Фолксваген“. Колата била собственост на Николай Стоянов, управлявал я неговия познат. На бензиностанцията Николай Стоянов заредил дизелово гориво за 20 лева, но отказал да плати. Твърдял, че го бил платил преди няколко дни. Служителят настоял да даде сумата за горивото, но отново получил отказ, заради което се обадил на Георги Рогачев. Той дошъл и на място между двамата възникнал спор за заплащането. Николай Стоянов се обадил на свой близък, който дошъл с още трима души на бензиностанцията, сред които и Иван Стоянов. Те пристигнали с лек автомобил, марка „Лада“, носили със себе си дървени колове, лопати и мотика и се насочили към Рогачев. Когато ги видял, той отишъл в помещение на бензиностанцията, откъдето взел незаконно притежавана от полуавтоматична нарезна пушка, излязъл  и произвел изстрели към земята и във въздуха, за да ги сплаши.  

В този момент към бензиностанцията започнали да идват и други лица, с неустановена самоличност, които държали в ръцете си тояги и камъни. Те се насочили към Георги Рогачев и заедно с обвиняемите и другите трима свидетели, го обградили. Обвиняемият Иван Стоянов ударил с лопата Рогачев в дясната слепоочно-теменна област, а обвиняемият Николай Стоянов нанесъл удар на пострадалия в същата област на главата с дървен прът. Пострадалият паднал на земята и загубил съзнание. Когато видели това, Николай Стоянов и Иван Стоянов избягали, а за извършеното от тях бил подаден сигнал на тел. 112.  Пострадалият Рогачев бил откаран за лечение в болница, но въпреки оказаната медицинска помощ и извършените операции е починал на 20 октомври 2014 г.

От извършената съдебно-медицинска експертиза се установява, че основната причина за смъртта на Георги Рогачев е тежка черепно-мозъчна травма, със счупване на черепните кости, мозъчни кръвоизливи, контузия на мозъка с развил се отток, което е довело до разрушаване и парализа на жизнено важни мозъчни структури. Механизмът на получаване е удар с тъп предмет. На базата на събраните доказателства е установено, че двата посочени предмета – лопата и дървен кол, използвани от обвиняемите, са годни средства да причинят посочената тежка черепно-мозъчна травма, станала причина за смъртта на пострадалия.

В обвинителния акт е записано, че престъплението е извършено с пряк умисъл, с желани и настъпили обществено-опасни последици. Фактическата обстановка е установена от огледа на местопроизшествието, показанията на свидетелите, експертизи, фотоалбуми и др. Двамата обвиняеми са с мярка „задържане под стража“ в затвора в Пловдив. Не се признават за виновни.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи съдебно заседание по делото.    


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 възмутен

    0 0 Отговор
    Това са само роми!!!
    Те така действат,на групи. Сигурно за пореден път са си ,,брали" гориво. Нека автора на статията да посочи произхода на извършители те.
    Макар и това сега да няма значение при смъртта на човека, той няма да се върне. Поредната жертва на беззаконието в нашата България.
    Аз съм за смъртното наказание, за убийците, а не за условни присъди.
    Също така и свободното притежание на оръжие и неприкосновеността на личната собственост.
    Тогава може и да има шанс тази държава да стигне донякъде. Това ще е Дивия Запад на Европа за година - две, после нещата ще се оправят.
  • 2 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    Волен е виновен - той е организирал м...лите да убият човека щото не дава без пари бензин . просто не са успели да го заснемат правителствените и американски справедливи и безпристрастни телевизии.
  • 3 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    даже съм сигурен че волен го е ударил първи и трябва да му се вземе имунитета и на негово място да влязат дойстойни м...ли и дилян пеевци иначе нема оправия