Last news in Fakti

1 Декември, 2015 12:30 1 209 0

Осъдиха инспектори от НАП за получаване на подкуп

  • осъдиха-
  • инспектори-
  • нап-
  • получаване-
  • подкуп

Решението на Върховния касационен съд е окончателно

Осъдиха инспектори от НАП за получаване на подкуп - 1

Върховният касационен съд потвърди Решение на Апелативен съд Бургас по осъдителна присъда на Сливенският окръжен съд, с която Спас Николов Караджов и Петя Кирова Парушева са признати за виновни в получаване на подкуп.

На 5 юли 2013г. в Сливен, в качеството си на длъжностни лица-инспектори по приходите към ТД на НАП­-Бургас, Oфис – Сливен, в съучастие като съизвършители, в хранителен магазин, са поискали и приели от управител на търговско дружество, дар ­ сумата от 1000 лева, за да не извършат действия по служба (да не издадат констативен акт, удостоверяващ действително установените при извършена проверка на намиращия се в Сливен магазин, нарушения-неотчетени обороти).

Караджов и Парушева са осъдени на „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, като изпълнението на наказанието и за двамата е отложено за срок 3 години, „глоба“ в размер на по 1000 лева и „лишаване от право“ да заемат длъжност в администрацията на НАП за срок от една година и шест месеца.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА