Last news in Fakti

29 Март, 2016 16:06 1 366 0

Съдят кмет, пренасял 24 кг. метаамфетамин

  • съдят-
  • кмет-
  • пренасял-
  • метаамфетамин
Съдят кмет, пренасял 24 кг. метаамфетамин - 1

Окръжна прокуратура-Ямбол привлече като обвиняем Николай Попов (кмет на с. Топузeво, общ. Котел) за това, че в 12.25 ч. На 28 март 2016 г., на ГКПП „Лесово“, с лек автомобил „Аudi А8”, на трасе от България към Турция, направил опит, без надлежно разрешително да пренесе високорисково наркотично вещество (24.162 кг. метаамфетамин), като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини.

За престъплението е предвидено наказание „лишаване от свобода“ в размер от 10 г. до 15 г., „глоба“ в размер от 100 000 лв. до 200 000 лв., като и конфискация в полза на държавата на превозното средство, с което Попов е пренасял наркотиците.

Наркотичните вещества са открити при извършена митническа проверка.

Предстои Окръжна прокуратура-Ямбол да внесе в Съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стажа“ спрямо обвиняемия.

Досъдебното производство по случая се извършва от разследващ митнически инспектор при Митница - Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА