Last news in Fakti

7 Април, 2016 17:59 2 451 1

Кметът - наркотрафикант остава в ареста

  • кмет-
  • наркотрафикант-
  • остава-
  • ареста-
  • николай попов

Николай Попов се опита да пренесе над 24 кг. екстази през границата ни с Турция

Кметът - наркотрафикант остава в ареста - 1
Снимка: gramofona.com

Кметът на с. Топузево, общ. Котел Николай Попов остава в ареста. Това определи днес Апелативният съд в Бургас. Попов е обвинен за това, че  в 12.25 ч. на 28 март 2016 г., на ГКПП „Лесово“, с лек автомобил „Audi А8“, на трасе от България към Турция, направил опит, без надлежно разрешително, да пренесе високорисково наркотично вещество (24.162 кг.екстази ), като деянието е останало недовършено поради независещи от него причини.

За престъплението е предвидено наказание „лишаване от свобода“ в размер от 10 до 15 г., „глоба“ в размер от 100 000 до 200 000 лв., като и конфискация в полза на държавата на превозното средство, с което Попов е пренасял наркотиците.

Наркотичните вещества са открити при извършена митническа проверка.

Според прокурора са събрани достатъчно доказателства, за да бъде направено обосновано предположение, че Попов е извършител на престъпното деяние. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Попов може да се укрие или да извърши ново престъпление, като тази възможност се обуславя от тежкото наказание, което е предвидено в закона за това престъпление.

Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и потвърди определението на първата инстанция, с което на Попов бе определена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОПТИМИСТ

    0 0 Отговор
    Само така,но да видим до кога!